Yandex'in Taksi Çağırma Uygulaması Hacklendi: Onlarca Taksi Ayrı Yere Çağrıldı [Video]

47
5
4
1
0
Yandex'in Taksi Çağırma Uygulaması Hacklendi: Onlarca Taksi Ayrı Yere Çağrıldı [Video]
Yandex'in popüler taksi çağırma uygulaması Yandex Go, büyük bir hack olayıyla karşılaştı. Platforma erişim sağlayan hackerlar, düzinelerce taksiyi Moskova şehrinin en ünlü caddelerinden birine çağırdı.

Google’ın Rusya merkezli rakibi Yandex, 2011 yılında başlattığı Yandex Taxi hizmetinin adını yakın zamanda ‘Yandex Go’ olarak değiştirmişti. Rusya’da tek bir tıkla taksi çağırmanızı sağlayan bu platform, bugün büyük bir hacklenme olayıyla karşı karşıya geldi. Fakat platformu hackleyen kişi, bilgileri ele geçirmek yerine tüm taksicilerle şehirde bir kaos yaratmaya karar verdi.

Platformun hacklendiği, sosyal medyada yapılan ve o absürt anları gösteren paylaşımlarla duyuldu. O paylaşımlarda 1 Eylül 2022 sabahında Moskova’nın Kutuzovsky caddesinin taksilerle kaplanmış olduğu gözüküyordu. Bu taksi trafiğinin nedeni, boşta olan tüm taksilerin uygulama üzerinden aynı anda bu caddeye çağırılmış olmasıydı.

Rusya'da taksilerin bir caddeyi kapladığı o anlar:

Tweet'i görüntüleyemiyorsanız tıklayın.

Yandex Go, olayın ardından paylaştığı açıklamasında platformda bir sorun yaşandığını doğrulandı. Yapılan açıklamada “1 Eylül sabahı Yandex Taxi, saldırganların hizmeti kesintiye uğratma girişimiyle karşı karşıya kaldı - Fili bölgesinde birkaç düzine sürücü toplu sipariş aldı.” ifadelerine yer verildi. Bununla birlikte gelecekte benzer bir durumun yaşanmaması için uygulama algoritmasında şimdiden önlem alındığı paylaşıldı.

Platforma saldırı girişimi gerçekleştiren hackerların belirlenip belirlenmediği henüz açıklanmazken, kendilerinin bu kötü şakası 40 dakika ila 2 saat aralığında süren trafik sıkışıklığına neden oldu. Olaydan geriyeyse şimdilik o anlara ait görüntüler kaldı.

Kaynak : https://borncity.com/win/2022/09/02/yandex-taxi-gehackt-jemand-bestellt-alle-taxis-in-moskau-zum-platz-1-sept-2022/
47
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
47
5
4
1
0