Yeni Android Sürümleri, Eski Android Sürümleri ile Karşı Karşıya (Video)

34
8
7
5
1
Bir YouTube kanalı, yeni Android sürümlerinin eski modellerin performansını düşürüp düşürmediğini görmek için basit bir karşılaştırma testi gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, mobil işletim sistemi olan Android’i her geçen yıl güncelliyor. Yayınlanan her Android sürümü, kullanıcılara yeni özellik sunuyor olsa da cihazların sistem gereksinimlerini de yukarıya çekiyor.

Gary Explains, YouTube kanalı, farklı Android sürümlerinin cihazların performansı üzerindeki etkisini öğrenmek için birinci nesil bir Google Pixel telefonu Android 7.1.2 Nougat, Android 8.1 Oreo, Android 9 Pie ve Android Q ile çalışırken aynı testlere soktu.

Gary Explains’in kurduğu parkur sıralama testi, SQLite testi, 16 iş parçacığı testi, Speed Test GL ve sıkıştırma testlerinden oluşuyordu. Beklenmedik bir şekilde Android Nougat ile çalışan Google Pixel, Android Q’dan daha iyi performans gösterdi.

Üç yıl önce tanıtılan bir Android sürümünün henüz beta aşamasında olan ya da geçtiğimiz yıl tanıtılan bir Android sürümünden daha yüksek performans göstermesi. Yeni Android sürümlerinin ‘eski model’ cihazların taşıyabileceğinden daha fazla yük bindirdiğini gösteriyor.

Gary Explains’in testlerinden de anlaşılacağı gibi eski bir Android telefon kullanıyorsanız, Android güncellemeleri talep ederken iki kere düşünün. Gary Explains’in Android sürümlerinin performansını karşılaştırdığı teste aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/03/26/android-q-challenges-previous-versions-of-the-os-in-a-video-speed-test/
34
8
7
5
1
Emoji İle Tepki Ver
34
8
7
5
1