Yerli BİTES'in Projeleri, NATO'dan Ödül Almayı Başardı

34
3
1
0
0
NATO tarafından düzenlenen Eğitim Teknolojileri Konferansı'na Türkiye'den de BİTES katıldı. Yaptığı çalışmaları ve projeleri katılımcılara sunan BİTES, katılımcıların yarısından fazlasının oyunu alarak, En İyi Eğitim Çözümü ödülünü almaya hak kazandı.

NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı, geçtiğimiz günlerde Amerika'nın Virginia eyaletinde NATO Eğitim Teknolojileri Konferansı'nı düzenledi. Düzenlenen konferansta geleceğin teknolojileriyle eğitimin nasıl harmanlanabileceği konusunda çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar sırasında ülkemizde bulunan bir firma NATO'nun ilgisini çekti.

BİTES olarak bilinen ve ürettiği hem yenilikçi hem de geleceğe yönelik çalışmalarıyla ön plana çıkan bir firma, 'Artırılmış Gerçeklik Destekli Savunma Uygulamaları' konusunda yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği teknolojileri NATO üyelerine sundu. BİTES'le birlikte 6 firmanın yaptığı tanıtım sırasında katılımcıların yarısından fazlasının oyunu almayı başaran BİTES, NATO'nun 'En İyi Eğitim Çözümü' ödülünü almaya hak kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından fonlanan BİTES, özellikle milli savunma alanında çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine eklenen Artırılmış Gerçeklik Destekli İnovatif Bakım Uygulaması sayesinde hem kendi gücünü destekleyen hem de Türkiye'nin sanal gerçeklik konusunda "Ben de varım!" diyebilmesine olanak sağlayan BİTES, ürettiği sanal ve artırılmış gerçeklik ürünlerini diğer üreticilerle paralel bir doğrultuda geliştiriyor ve bu sayede de ülkemizin sanal ve artırılmış gerçeklik konusunda, diğer devletlerle aynı seviyede olmasını sağlıyor. Ayrıca BİTES sadece Türkiye için de çalışmıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Orta Doğu'da bulunan büyük şirketler için de projeler geliştiren BİTES, geçtiğimiz yıl elde ettiği cironun yarısını, bu şirketler için üretmiş olduğu projelerden sağladı.

Şimdilik dünya genelinde 12 milyar dolarlık bir sektör haline gelmiş olan sanal ve artırılmış gerçeklik ürün ve projelerinin, 2023 yılına gelindiği zaman 60 milyar dolarlık bir genişliğe sahip olacağı düşünülüyor. BİTES'in bu başarıları, önümüzdeki dönemlerde hem NATO hem de diğer dünya devletleri için büyük bir potansiyel olacağı anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/turk-teknolojisine-natoda-odul,yt4Q0rmeOkK8J7fD3dq-IA?_ref=infinite
34
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
34
3
1
0
0