YouTube, iOS'ta Resim içinde Resim Özelliğini Test Etmeye Başladı

11
6
5
0
0
En popüler video paylaşım platformu YouTube, iOS kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği Resim içinde Resim özelliğini test etmeye başladı. Özellik, testlerin ardından kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Google, uzun bir bekleyiş sürecinin ardından sonunda Apple akıllı telefonlarında YouTube'u kullananların istediği özelliği test etmeye başladı. Uzun süredir Android işletim sisteminde desteklenen Picture-in-Picture (Resim içinde Resim) özelliği, testlerin tamamlanmasıyla birlikte yakın zamanda Apple kullanıcılarına sunulacak.

Uzun süre önce iPad cihazlarına eklenen özellik, sonunda bu yıl iPhone kullanıcılarına da sunulmak üzere şu anda test ediliyor. Resim içinde Resim özelliğinin iOS işletim sistemine gelmesiyle birlikte Google, iOS kullanıcılarının YouTube'u küçük bir pencerede kullanmalarına izin verecek.

Özellik yakında kullanıma sunulacak:

youtube ios

iPhone kullanıcıları için YouTube'da desteklenmeye başlanacak Resim içinde Resim özelliği sayesinde kullanıcılar, bir videoyu izledikleri sırada videoyu ekranın çok küçük bir bölümünü kaplayacak şekilde küçültebilecekler. Bu sayede kullanıcılar, videoyu izlerken aynı zamanda farklı uygulamalarla da ilgilenebilecekler.

Fakat YouTube'a gelecek olan Resim içinde Resim özelliği şu anda yalnızca YouTube Premium kullanıcıları kullanabiliyor. Yani iOS cihazınızda bu özelliği kullanabilmek için YouTube'un ayda 16,99 TL'lik fiyat etiketiyle sunduğu Premium hizmetini satın almalısınız. Aynı durum elbette Android kullanıcıları için de geçerli.

youtube ios

Günümüzün en büyük video paylaşım platformu olan YouTube'un sunduğu Premium hizmeti, Resim içinde Resim desteğinin yanı sıra videoları indirme ve reklamsız izleme imkanı da sunuyor. Bununla birlikte YouTube'un müzik servisi YouTube Music hesabınız da Premium aboneliğe yükseltiliyor.

Apple, geçtiğimiz haziran ayında düzenlediği WWDC 2020 konferansında yeni iOS sürümü olan iOS 14'ü tanıtmıştı. Yeni işletim sistemiyle birlikte iOS kullanıcıları uzun süredir Android'de bulunan Resim içinde Resim desteğine ve daha birçok özelliğe kavuşacaklar. iOS 14, eylül ayında final sürümüyle kullanıcılara sunulacak.

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2020/08/28/youtube-testing-picture-in-picture-mode-ios/
11
6
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
6
5
0
0