Gerçek Yüzünüz Ortaya Çıkacak: YouTube Music, Spotify Wrapped Benzeri "Recap 2022"yi Yayınladı

10
5
1
1
0
YouTube Music, kullanıcıların en çok dinlediği şarkıları gösteren Recap özetlerini yayınladı. Kullanıcılar bu özetlerde hem en çok kimleri dinlediklerini hem de nasıl bir müzik karakterine sahip olduklarını inceleyebiliyorlar.

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformlarından Spotify'ın "2022 Wrapped" istatistiklerini paylaştığından bahsetmiştik. Spotify Wrapped, kullanıcıların en çok dinlediği şarkı ve şarkıcıları görebilmelerini sağlıyor, çeşitli istatistikler sunuyordu. Bugün benzer bir hamle YouTube cephesinden geldi.

YouTube Premium abonesi olunması durumunda hiçbir kısıtlama olmadan kullanılabilen YouTube Music, an itibarıyla "Recap" ismini verdiği kullanıcı özetlerini yayınladı. Böylelikle YouTube Music kullanıcıları, yıl boyunca en çok dinledikleri şarkı ve şarkıcıları görme imkanı yakalamış oldular.

YouTube Music Recap işte böyle görünüyor!

YouTube Music Recap

Tıpkı Spotify Wrapped gibi YouTube Music Recap de kullanıcılara hikaye tarzında bir deneyim sunuyor. Sayfalarda en çok dinlenen şarkı, şarkıcı ve tür bilgileri yer alıyor. Ayrıca kullanıcıların müzik karakterleri de açıklanan veriler arasında yer alıyor. Burada, dinleme alışkanlıklarına göre yorumlar yapılıyor. 

YouTube Music Recap nasıl açılır?

YouTube Music için gönderilen Recap bildirimini kaçırdıysanız, buradaki bağlantıya tıklayarak Recap sayfasına erişebiliyorsunuz. Ancak bu bağlantının yalnızca iOS ve Android'deki YouTube Music uygulaması ile çalıştığını belirtelim. Ayrıca, YouTube Music uygulamasındaki arama bölümüne "Recap 2022" yazarak da istatistik sayfasına ulaşabilirsiniz. 

2022'de en çok dinlenen şarkılar da açıklandı:

Kaynak : https://blog.youtube/culture-and-trends/youtube-music-2022-recap/
10
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
1
1
0