YouTube'un Herkesi YouTuber Hâline Getirecek Yeni Uygulaması "Create", Türkiye'de Kullanıma Sunuldu

19
3
3
2
1
YouTube'un içerik üreticilerin işini kolaylaştıracak video düzenleme uygulaması YouTube Create, Türkiye'de de kullanıma açıldı. Peki bu uygulama hangi özelliklerle donatıldı?

Dünyanın en popüler çevrim içi video platformu YouTube, geçtiğimiz eylül ayında düzenlediği Made On etkinliğinde, "YouTube Create" olarak isimlendirdiği yeni bir uygulama tanıtmıştı. Bu uygulama, kullanıcıların Shorts ve diğer uzun videoları düzenlemelerine yardımcı oluyordu.

Bugünse YouTube'dan konuyla ilgili yeni bir hamle geldi. Şirket, yeni uygulamasını aralarında Türkiye'nin de olduğu birkaç ülkede kullanıma sundu. TikTok'un "CapCut" olarak isimlendirdiği uygulamasına benzeyen YouTube Create, an itibarıyla Android kullanıcıları tarafından beta sürüm kapsamında olsa da deneyimlenebiliyor.

YouTube Create, video düzenlemeyi kolaylaştıracak

YouTube Create uygulaması, içerik üreticiler için işleri kolaylaştıracak. Çünkü bu uygulama, YouTube'un ruhunu yansıtacak ve içerik üreticilerin tüm ihtiyaçlarını giderecek şekilde tasarlandı. Bu bağlamda; yeni uygulamanın etkili özelliklerinden bir tanesi, bir bilgisayara duyulan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırıyor olması. Ayrıca videolara ses eklemek, video geçişleri için ritim eşleştirmesi yapabilmek gibi etkili özellikler, YouTube Create'in bir parçası olacak.

Tabii sadece bunlar değil. YouTube Create, içeriğini özgün hâle getirmek isteyen bir kullanıcı için çok sayıda efekt, filtre ve çıkartmaya ev sahipliği yapacak. Arka plandaki sesi temizleme desteğine de sahip olan uygulama, seslendirme ve otomatik altyazı desteği de sunacak. Hâl böyle olunca bir kullanıcı, dakikalar içerisinde Shorts veya sıradan bir videonun tüm düzenleme sürecini YouTube Create üzerinden halledebilecek.

YouTube Create

YouTube Create uygulamasına ulaşmak isteyen okurlarımız, telefondan Google Play Store'a girerek bu yeni uygulamayı bulabilirler. Dileyen okurlarımız ise buradaki bağlantı üzerinden doğrudan Google Play'e ulaşabilirler.

19
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
3
3
2
1