Bu Bildiğin Tuşlu iPad: Bir YouTuber, macOS Yüklü Cep Bilgisayarı Geliştirdi [Video]

24
6
3
1
0
Bu Bildiğin Tuşlu iPad: Bir YouTuber, macOS Yüklü Cep Bilgisayarı Geliştirdi [Video]
Elektronik cihazlara bir hayli ilgili YouTuber T. Sanglay JR (Iketsj), her bir parçasını kendisinin birleştirdiği, dünyanın ilk MacOS Big Sur yüklü cep bilgisayarını geliştirdi. Sosyal medyada bir anda yoğun ilgi gören YouTuber, bu işi sadece zevk için yaptığını dile getirdi.

YouTube'da teknoloji konulu birçok kendin yap (DIY) videoları görmeye alışkınız. Birbirinden becerikli YouTuber'lar, kendi oluşturdukları veya topladıkları sistemlerle teknolojiye her gün yeni bir boyut kazandırıyor. Sanglay JR adlı bir YouTuber ise paylaşmış olduğu kendin yap videosu ile yeni bir ilke imza atmış durumda.

Teknolojiye meraklı olmasıyla bilinen Sanglay, parçalarını kendi birleştirdiği bir cep bilgisayarına Apple'ın MacOS işletim sistemini yüklemeyi başardı. Normal bilgisayarlara göre son derece küçük çaplı olan bu cihaz, dünyanın ilk MacOS işletim sistemine sahip cep bilgisayarı olarak tarihe geçti.

YouTuber'ın paylaştığı video:

Sanglay'in paylaşmış olduğu video, YouTuber'ın cep bilgisayarını birleştirmek için hangi yolları izlediğini adım adım gösteriyor. Cep bilgisayarın kasasını 3D yazıcıdan çıkaran Sanglay, Intel Core m3 işlemciye sahip bu cep bilgisayara bir de Big Sur yüklü SSD ve Wi-Fi kartı entegre ediyor. Montaj işlemi bittikten sonra cihazın tamamen çalıştığı göstermek isteyen meraklı YouTuber, cep bilgisayarına son olarak harici bir klavye bağlıyor. 

Elbette Sanglay'in üretmiş olduğu MacOS yüklü bu cihaz akıllı telefonlar ya da dizüstü bilgisayarlar kadar kullanışlı değil. Zaten Sanglay'ın kendisi de bu cep bilgisayarını kullanışlı olması için değil, sadece yapmak istediği için yaptığını dile getiriyor. MacOS yüklü cep bilgisayarın en büyük avantajlarından biri, bugün artık çok nadir karşılaştığımız Type-A USB girişine sahip olması.

Kaynak : https://timesofindia.indiatimes.com/gadgets-news/this-handheld-device-created-by-a-youtuber-runs-macos-big-sur/articleshow/84038150.cms
24
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
6
3
1
0