Sağlık Bakanı, İllere Göre Aşılama Oranlarını Gösteren Yeni Haritayı Paylaştı

38
14
11
4
2
Son değişiklikle illerdeki aşılama oranını da göstermeye başlayan COVID-19 aşılama tablosunun 11 Temmuz sayısı paylaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haritadaki renklerle aşılama oranları arasındaki endişe verici bağlantıya dikkat çekti.

Pandemi boyunca COVID-19 vaka sayılarını takip ettiğimiz günlük COVID-19 tablosu, geçtiğimiz günlerde değiştirilmişti. Artık birinci ve ikinci doz aşı olanların da sayısının gösterildiği tablo, bugün endişeli bir uyarıyla Sağlık Bakanı tarafından paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarını ve aşılama oranını gösteren 11 Temmuz tarihli COVID-19 tablosunu Twitter’dan paylaştı. Koca, aşılama oranının düşük olduğu illerdeki vaka sayısı artışına dikkat çekti.

İşte 11 Temmuz Pazar gününe ait, il il aşılama oranını gösteren tablo

covid-19 tablosu

Fahrettin Koca’nın paylaştığı tabloya göre şimdiye kadar birinci, ikinci ve üçüncü doz olarak toplamda 57 milyon 738 bin 829 doz aşı yapıldı. Aşılama oranının en yüksek olduğu iller sırasıyla Muğla, Çanakkale ve Kırklareli oldu. Nüfusun aşılanma oranının en düşük olduğu iller ise Bitlis, Siirt ve Şanlıurfa oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama oranının düşük olduğu illerde vakaların artmakta olduğuna dikkat çekti. Zira kırmızı renkle gösterilen 25 ilden en yüksek aşılama oranına sahip il, %54,6 ile Yozgat’tı. Bu oranın en düşük olduğu kırmızı renkli il ise %30,6 ile Bitlis oldu. Fahrettin Koca, bu oranlar ve renklerin bağlantısını göstererek endişesini belirtti. Twitter üzerinden paylaştığı gönderide Koca, “Kırmızı kategorideki illerimizde vaka sayılarının düşüş eğilimini kontrol altında tutmak güçleşiyor. Mücadelede yerinizi almak için bir an evvel aşınızı olun.” ifadelerini kullanarak aşı olmayan vatandaşlara çağrıda bulundu.

38
14
11
4
2
Emoji İle Tepki Ver
38
14
11
4
2