Arabayla Dünya Slalom Rekoru, 16 Yaşındaki Bir Genç Tarafından Kırıldı (Video)

61
23
8
5
4
Henüz 16 yaşında sürüş becerilerini sergileyen Chloe Chambers, Porsche 718 Spyder kullanarak yeni dünya slalom rekorunun sahibi oldu. Chloe, 51 koninin arasından 47,45 saniyede geçti.

Birçoğumuz henüz 16 yaşında lisede derslerine çalışıyorken aynı yaştaki genç bir kız olan Chloe Chambers, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Porsche tarafından YouTube resmi kanalında yayınlanan videoda 16 yaşındaki Kart yarışçısı Chloe'nin arabayla dünya slalom rekoru kırmasının hikâyesi anlatıldı.

Yayınlanan videoda araba sürmeyi ve mücadeleyi sevdiğini belirten Chloe, Porcshe 718 Spyder'ın direksiyonunun başına geçerek rekor kırma girişimlerine başladı. Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde yapılan rekor kırma girişimi, Chloe'nin inanılmaz araç kontrolüyle başarıyla sonuçlandı.

Chloe'nin rekor kırma anları:

Günümüzde normal bir şekilde araba sürmeyi zor bulanlar bile bulunurken Chloe, istikrarın ve otomobili hissetmenin en önemli etmenlerden birisi olan slalom manevrasını birkaç defa üst üste tekrarladı. Chloe, pistteki birkaç denemesinin ardından resmi denemelere geçiş yaptı.

Son denemesinde 47,45 saniyede konilerin arasından hiçbir koniyi yıkmadan geçmeyi başaran Chloe, bir önceki rekordan tam yarım saniye daha hızlı bir şekilde parkuru bitirerek yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Porsche, videonun sonunda Chloe'yi tebrik ederek 'Bizimle dans ettiğin için teşekkürler' ifadesine yer verdi.

arabayla slalom

Chloe Chambers, 47,45 saniye içinde 51 koni arasından geçiş yaptı. Koniler, birbirlerine 15 metre uzaklıkta yerleştirilmişti. Aynı şartlarda dünya rekorunu kıran bir önceki sürücüyse bunu 2018 yılında gerçekleştirmişti. Bu arada slalom manevralarında sürüş becerisinin üst düzeyde kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Yeni rekorun sahibi olan Chloe, rekor denemesinde hiçbir modifikasyona uğramamış Porsche 718 Spyder kullandı. Chloe'nin kullandığı araç, toplamda 414 beygir gücü üretiyordu. Araç, arkadan itişliydi ve 6 vitesli manuel vites sistemine ev sahipliği yapıyordu.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/442575/16-year-old-girl-slalom-record/
61
23
8
5
4
Emoji İle Tepki Ver
61
23
8
5
4