2 Hafta Boyunca Su Altında Kaldıktan Sonra Çalışan iPhone X

58
9
8
7
2
2 Hafta Boyunca Su Altında Kaldıktan Sonra Çalışan iPhone X
Apple’ın Eylül 2017’de sunduğu ve Kasım 2017’de piyasaya sürdüğü iPhone X, son yılların amiral gemilerinde bir standart olan su ve toz geçirmezlik sertifikası IP67’ye sahip bir cihazdı. Yani ondan maksimum 1 metrelik derinlikte 30 dakika boyunca çalışmasını bekleyebilirdiniz. Kaybolduktan 2 hafta sonra bulunan bu iPhone X, tekrar hayata döndü.

Akıllı telefon dünyasının yıllardır peşinde olduğu standart IP67 sertifikasıdır. Cihazların suya ve toza karşı dayanıklı olmaları koşuluyla verilen bu sertifika, kullanıcıların telefonlarını daha kolay tanımalarını sağlar. IP67 sertifikalı bir cihaz, 1 metrelik derinlikte 30 dakikalık çalışma süresini garanti eder, sonrasında gövdesi su sızdırmaya başlayabilir. 

Apple’ın piyasadaki en iyi akıllı telefonu olan iPhone X, yaşanan bir olayda bu sertifikanın hakkını fazlasıyla vermişe benziyor. Bir dalgıç tarafından yönetilen Man + River isimli YouTube kanalının yayınladığı videoya göre nehirde bulunan bir iPhone X, iki haftadır kayıp olan bir telefondu. Hatta bu kanalda Dallas eyaletindeki nehirlerde yapılan, insanlar tarafından kaybedilmiş eşyaların bulundu “Nehir hazinesi dalışları” adında bir seri de var.

Cihazda dikkat çeken ilk şey, su geçirmez bir kılıfın içinde olmaması. Birçok kişi bu cihazın özellikle bulanık sularda çok kolay zarar görmesini bekliyordu, ancak o çalıştı. Elbette sudan çıkar çıkmaz değil, daha önce suyla temas eden cihazlara yapılan bir dizi işlemden sonra. Videodaki saç kurutma makinesi ve cihazın nemini kaybetmesi için kullanılan kapları görüyorsunuz. Üç gün süren kuruma seansından sonra iPhone X, normal şekilde şarj olmaya başlıyor. 

Cihazın asıl sahibi ise aynı kentte yaşayan Alyssa isminde henüz anne olmuş bir kadındı. Telefonunda yeni doğmuş bebeğinin henüz yedeklenmemiş görüntüleri olduğu için dalgıça teşekkür etti. Cihazını tam iki hafta önce kaybetmiş olduğunu söyleyen kadın, ayrıca su geçirmez kılıf kullanmadığını da belirtti.

Apple’ın garantisi, suyla temas eden cihazlar için geçerli değil. Yine de belirtmek gerekiyor ki bu haberde gördüğünüz örnek, tüm iPhone X cihazları için geçerli olmayabilir. 

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/iphone-x-survives-under-river-water-1866366
58
9
8
7
2
Emoji İle Tepki Ver
58
9
8
7
2