9
2
2
1
1

Son zamanlarda özellikle koronavirüs salgının başlamasıyla birlikte piyasalar ve ekonomi de virüsten payını aldı. Bu durumu akıllı telefon özelinde ele alırsak en özet şekilde durum haliyle önce akıllı telefon üreticilerini, sonrasında da akıllı telefon kullanıcılarını, yanı bizleri etkiledi. Etkilediği bizim etkilendiğimiz en büyük noktaysa artan akıllı telefon fiyatları oldu.

Artan akıllı telefon fiyatlarıyla birlikte birçok akıllı telefon kullanıcısı yeni bir cihaz almaya çekinir oldu ya da telefonunu değiştirmeyi düşünen kişiler idare etme yoluna gitmeye başladı. İdare edemeyecek durumda olanlar ve telefona çok fazla para vermek istemeyenlerse piyasa araştırması yapmaya başladı. Biz de sizlerin işini kolaylaştırmak adına 2.500 TL bandında alabileceğiniz 4 akıllı telefonu değerlendirdik.

realme 5i vs General Mobile GM 9 Pro vs Redmi Note 9 vs TCL Plex

realme, Redmi, TCL, General Mobile

Genellikle fiyat/performans kavramını duyduğumuz zaman akla gelen markaları listeye dahil etmeye çalışsak da düşük fiyatlı olmasıyla dikkat çekerken iyi bir performans sunan ancak genellikle 'fiyat/performans' telefonu olarak anılmayan markaları da listemize dahil ettik.

Telefon alırken birçok farklı mekanik işin içine giriyor ve birçok kişi telefonlarda farklı özelliklere bakıyor. Peki, biz listemizi hazırlarken ne gibi alanlara dikkat ettik? Birçok kişinin telefonla ilgili genel bir fikir edinebileceği kamera ve hız testlerimizle birlikte telefonları denedik ve dört telefonu karşılaştırdık.

Tabii ki birçok kişinin telefon alırken önem verdiği konulardan birisi olan tasarım konusuna da değinmedik dersek yalan olur. 4 telefonu yan yana koyarak tasarımlarını inceledikten sonra hangi telefonun daha iyi göründüğü konusunda da fikrimizi belirttik. Lafı daha da fazla dolandırmadan sizleri videomuzla baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler dileriz.

9
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
2
2
1
1