4K ve 8K Çözünürlüğe Sahip 82 İnçlik Xiaomi Mi TV’ler Geliyor

48
6
3
2
1
Görünüşe göre Xiaomi, televizyon pazarında dikkat çekici ürünler tanıtmaya devam edecek. Firma şimdi de Xiaomi Mi TV’nin 82 inçlik 4K ve 8K varyantlarını yapıyor.

Akıllı TV denildiğinde akla gelen ilk isim belki Xiaomi değil ancak firma akla gelen ilk isimlerden olmak için oldukça kararlı gözüküyor. Geçtiğimiz günlerde firma, transparan televizyon Xiaomi Mİ TV OLED Trasparent’i tanıtmıştı. 

Yaklaşık 7300 dolarlık bu göz alıcı cihaz bugüne kadarki en pahalı ancak en devrimsel Xiaomi TV olmuştu. Yine de firma bu yıl akıllı televizyon pazarını tek bir sürpriz ile kapatmayacak gibi gözüküyor. 

8K ve 4K televizyonlar geliyor

xiaomi

Xiaomi bu yılı 82 inçlik akıllı televizyonlarla kapatmaya hazırlanıyor. Bu cihazların 4K ve 8K gibi iki ayrı çözünürlüğü destekleyecek varyasyonları olduğu belirtiliyor. Her ne kadar şu anda bu seviyede çok fazla yayın olmasa da gelecekte bu formatların standart olacağı biliniyor. 

Xiaomi’nin ilk 8K televizyonu olacak yeni Xiaomi Mi TV’ler hakkındaki ilk bilgiler ise Çin’in popüler sosyal medya sitesi Weibo’da bir blogger tarafından paylaşıldı. 82 inç LCD ekranlar kullanan her iki televizyon da Xinpu Elektronik tarafından üretilecek. Model isimleri ise L82M6-8K ve L82M6-4K olacak. 

Xiaomi şu anda standart olarak 4K çözünürlüğe odaklanmış durumda. Yakın zamanda gördüğümüz 98 inçlik TV ve Xiaomi Transparent televizyonlar boyut ve inovasyon alanında firmaya sınıf atlatmıştı. Yeni televizyonlar da çözünürlük anlamında benzer bir başarı sergileyecek.

Amiral gemisi akıllı televizyon

xiaomi

5G teknolojisinin yüksek hızda bağlantıyı mümkün kılmasıyla birlikte artık akıllı televizyonların amiral gemisi konfigürasyonları 5G bağlantısı + 8K çözünürlük haline gelmeye başladı. Samsung, LG, TCL, Skyworth ve daha pek çok büyük firma 8K TV ürünlerini çoktan piyasaya sürmüş durumda.

Xiaomi Mi TV geçen yıl başarılı şekilde 10 milyon birim satışa ulaşmayı başarmıştı. Gelen raporlara göre de Çinli üretici hem kendi ülkesinde hem de başka pek çok ülkede en çok televizyon satmayı başaran firma oldu. 

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/08/29/xiaomi-mi-tv-to-get-two-82-inch-variants-with-8k-and-4k-resolutions/
48
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
48
6
3
2
1