Bomba İddia: Acun Ilıcalı, Netflix’e Rakip Olacak Yerli Platform İçin Çalışmalara Başladı

149
46
26
20
4
Dünya Gazetesi’nin haberleştirdiği iddiaya göre yapımcı Acun Ilıcalı, Netflix’e Türkiye’de rakip olmak için yerli platform kuracak. Ilıcalı’nın resmi makamlara başvurular yaparak süreci başlattığı söyleniyor.

En çok kullanıcıya sahip ücretli dijital içerik platformu Netflix, uzun süredir Türkiye’de hizmet veriyor. BluTV ve puhutv başta olmak üzere Netflix’in Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom bünyesinde sunulan yerli ancak çok yaygın kullanılmayan rakipleri var. Ülkemizdeki en önemli TV yapımcılarından olan ve TV8’in sahibi Acun Ilıcalı ise iddialara göre yeni bir yerli dijital içerik platformu kuruyor.

Dünya Gazetesi’nden Kerem Ülker’in haberine göre Ilıcalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil olmak üzere resmi başvurularını tamamladı. Resmi makamlardan gelecek onayın ardından platform üzerindeki çalışmaların hızlanması bekleniyor. Ancak tüm bunlar henüz birer iddia ve kesinliği bulunmuyor.

Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını üstlendiği Exatlon Challange Netflix’te yayınlanmıştı:

acun ılıcalı netflix

Uluslararası bilinirliğe sahip program formatlarını satın alarak başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkede faaliyet gösteren Acun Medya, Exatlon formatının da sahibi. Halihazırda yurt dışındaki bazı TV kanallarında çekilen bu program, Türkiye’de YouTuberlar ve dijital yayıncılar ile çekilmiş, ancak aylar sonrasında Netflix’te yayına girmişti.

Exatlon Challenge’ın çekimleri henüz Netflix’te yayınlanacağı kesinleşmeden tamamlanmış, kurguları yapılarak bekletilmişti. Bu dönemde Ilıcalı her ne kadar yeni bir platform kuracaklarının sinyallerini vermese de Exatlon için yaptığı açıklamalarda, programı "süpriz bir mecrada yayınlayacaklarını" dile getirmiş, ancak aylar sonra Netflix ile anlaşmışlardı.

Ilıcalı’nın Türkiye’de Netflix’e rakip olma girişimine dair iddialar ile Exatlon Challenge programının gecikmeli olarak yayınlanması durumu bir araya gelince tablo biraz netleşiyor. An itibariyle her şeyin sadece bir iddia olduğunu tekrar vurgulamakta yarar var.

Kaynak : https://www.dunya.com/kose-yazisi/acun-ilicali-resmi-adimi-atti-netflixe-rakip-olacak/477474
149
46
26
20
4
Emoji İle Tepki Ver
149
46
26
20
4