Netflix'in Yeni Filmi 'Minnoşlar' İçin Sosyal Medyadan Ağır Pedofili Eleştirisi

288
34
13
3
2
Netflix'in 9 Eylül'de yayınlanacak yeni filmi minnoşlar, hem resmi sitede yayınlanan açıklama hem de yayınlanan tanıtım posteri nedeniyle eleştirilerin odak noktası haline geldi. Netflix, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine özür diledi.

Yönetmen Maïmouna Doucouré, orijinal Orijinal adı Mignonnes olan Cuties/Minnoşlar filmi ile Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması Drama En İyi Yönetmenlik Maïmouna Doucouré Jüri Ödülü kazanmış ve eleştirmenlerden pek çok olumlu yorum almıştı. Ancak film, sinematik açıdan başarılı bulunsa da konusu genel izleyici kitlesi tarafından fazlasıyla tartışıldı.

Minnoşlar, annesi Mariam ve küçük erkek kardeşi ile birlikte yaşayan ve Senegal’deki babasının aileye yeniden katılmasını bekleyen 11 yaşındaki Amy adlı bir kız çocuğuna odaklanıyor. Amy, komşuları olan Angelica’nın dans takımının özgür ruhlu(!) yapısından fazlasıyla etkileniyor ancak bu durum, gelenekselci olan annesinin fikirleriyle açık bir şekilde çakışıyor.

11 yaşındaki bir kız çocuğunu merkezine alan Minnoşlar, 18+ bir film olarak yayınlanacak

cuties poster

Minnoşlar’ın geniş bir kitle tarafından eleştirilmesine neden olan şey, henüz 11-12 yaşlarındaki kız çocuklarının twerk gibi doğrudan cinsellikle eşleştirilmiş spesifik dans türleriyle bir araya getirilmiş olması. Film için yapılan eleştiriler, Netflix’in film için yayınlamış olduğu tanıtım afişi ile birlikte iyice ayyuka çıkmış durumda.

Netflix’in yayınlamış olduğu film afişinde (yukarıdaki görsel) sahnede, spot ışıkların altında birkaç kız çocuğu görüyoruz. Sorun şu ki bu kız çocukları afişte, twerk cinsellik çağrıştıran birtakım pozlar veriyorlar. Hal böyle olunca da sosyal medya kullanıcıları özellikle Twitter’da eleştirilerini daha yüksek sesle ifade etmeye başladılar ve Netflix nihayetinde geri adım atmak zorunda kaldı.

cuties netflix

An itibarıyla Twitter’da #NetflixPedofilia etiketi ile 80 binin üzerinde tweet atılmış durumda ve tahmin edebileceğiniz gibi bu tweetlerin neredeyse tamamı Netflix’i Minnoşlar filmi için eleştirmek üzerine. Bazı kullanıcılar Netflix’in Minnoşlar filmini geri çekmesi ve hiç yayınlamaması gerektiğini ifade ederken bazı kullanıcılar doğrudan Netflix’in kapatılması gerektiğini belirtiyorlar.

Cuties filmi için Netflix’e gelen sosyal medya tepkileri

minnoşlar tepki

netflix twitter tepki

minnoşlar tepki

minnoşlar twitter

minnoşler twitter tepki

Netflix, tanıtım posteri ve açıklaması için özür diledi

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerinde geri adım atan Netflix, Twitter üzerinden yeni bir açıklama yayınlayarak Cuties/Minnoşlar için paylaşılan tanıtım posteri için özür diledi ve filmin tanıtımı için kullanılan poster ve açıklamanın Sundance’te ödül alan filmi doğru temsil etmediğini ifade etti.

Netflix tarafından Minnoşlar filmi için yayınlanan ilk açıklama, “11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır. Onlara katılma umuduyla dişiliğini keşfetmeye başlayarak aile geleneklerine meydan okur.” şeklindeyken yeni açıklama, “11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır ve onlara katılma umuduyla aile geleneklerine meydan okur. şeklinde oldu. 

Tahmin edebileceğiniz gibi Netflix’in yeni açıklaması da insanları pek tatmin etmedi. An itibarıyla Minnoş’ların Netflix sayfasına girdiğinizde filmin 9 Eylül’de yayınlanacağını görüyorsunuz ancak ilerleyen zamanda Netflix’in gelen tepkiler üzerine filmi geri çekmesi de söz konusu olabilir.

Kaynak : https://www.netflix.com/tr/title/81111198
288
34
13
3
2
Emoji İle Tepki Ver
288
34
13
3
2