Netflix’in Kralı Lucifer, 5. Sezonuyla Geri Döndü: Gelir Gelmez 1. Sıraya Yükseldi

79
10
1
0
0
Netflix’in açık ara en popüler serileri arasında yer alan Lucifer’ın 5. sezonundan ilk 8 bölüm Cuma günü yayınlandı. Yapım daha ilk günün ardından pek çok ülkede zirveye çıkmayı başardı.

DC bünyesinde çizgi romanları yayınlanan karakterlerden biri olan Lucifer, daha sonra bir televizyon dizisine konu olmuştu. Cehennemin Efendisi, işinden “sıkılınca” Los Angeles’da ufak bir tatil yapmaya karar vermiş ve sonrasında olaylar karışmıştı.

Daha sonra iptal edilen yapım, takipçilerden gelen yoğun baskı üzerine Netflix tarafından satın alınarak kurtarılmıştı. Firmanın verdiği en iyi kararlardan birinin Lucifer’ı kurtarmak olduğu gösteren şekilde yapım, yeni sezonunda zirveyi bir kez daha aldı.

Lucifer pek çok ülkede zirvede

lucifer

Yeni sezonunun ilk 8 bölümü geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan Lucifer, ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok farklı bölgede zirveye çıkmayı başardı. ABD’de de zirveye çıkan yapım Legend of Korra ve Project Power’ı da zirvedeki yerlerinden etti. 

Bu sezon yapım biraz daha farklı bir yapıya sahip ve genel olarak hikayenin bir nihai sona doğru ilerlediğini hissediyoruz. Henüz yalnızca yarısı yayınlanmış olan sezon genel olarak beğenilirken Michael karakteri de diziye ayrı bir renk katıyor. 

Çizgi romanlarda da yer alan Michael karakterinin diziye katılmasıyla birlikte ilahi güçlerin mücadelesi daha da karmaşık hale gelirken, Cehennem’in Efendisi’nin 4. sezonun ardından nasıl geri dönüş yapacağı soruları da cevabını buluyor.

Lucifer herkesi mutlu ediyor

lucifer

Genel olarak yapımın aldığı tepkilere baktığımızda, dizisinin son sezonunun RottenTomatoes’un ilk değerlendirmelerde %86 gibi bir puan aldığını görüyoruz. Dizinin daha önceki üç sezonu %100 alırken ilk sezon ise %49’da kalmıştı. 

Her ne kadar yapımı erken iptal edecen FOX açısından verdikleri karar büyük bir kayıp oluşturmuş olsa da dizinin 5. sezonu, dahil olan herkesi memnun etmiş gibi duruyor. Oyuncular kontrat almaya devam ederken Netflix büyük bir dizi kazanmış oldu. Seyirciler de izleyecek daha çok bölüme kavuştu. Dizi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? 

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/paultassi/2020/08/22/lucifer-season-5-instantly-rockets-to-1-on-netflix/#2fc3a11a318e
79
10
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
79
10
1
0
0