Akbank Müşterileri 'Vefat Ettiklerini' Söyleyen Uyarı ile Karşılaşmaya Başladı

244
10
4
2
1
Tarihin en uzun bankacılık kesintilerinden birisi olarak kabul gören Akbank krizi devam ediyor. Hesaplarına ulaşmak isteyen bazı müşteriler, sistemde "MUSTERI VEFAT ETMISTIR" uyarısı ile karşılaşıyor.

Bilişim dünyasında karşılaşılabilecek en büyük sorunlardan birisi ile mücadele eden Akbank'ın 1 günü aşan hizmet kesintisi gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Yaptığı açıklamalar ile siber saldırı iddialarını reddeden banka, sorunu ana bilgisayarında yaşanan problemlere dayandırıyor. Kesintinin sebebi henüz resmi olarak kesinlik kazanmış değil. Saldırı ihtimalleri ile akıllara gelen ilk hacker grubu Anonymous da bu iddiaları reddetmiş durumda. 

Ayrıca uzmanlar yaşanan gelişmelerin bir artık bir saldırıdan kaynaklanmadığını belirtiyorlar ve Akbank'ı sorunun kaynağına ilişkin daha şeffaf açıklamalar yapmaya davet ediyorlar. Şimdi de mağdur olan Akbank müşterilerinin aldıkları hatalardan birisi daha ortaya çıktı. 

Bazı müşteriler "MUSTERI VEFAT ETMISTIR" uyarısı ile karşılaştılar:

Söz konusu uyarının mobil uygulama üzerinden ulaşılan mobil bankacılık sistemlerinde değil, tarayıcı üzerinden ulaşılan online bankacılık hizmetlerinde alındığını, her müşterinin bu uyarı ile karşılaşmadığını belirtmek gerek. 

Akbank kesintisi ile ilgili yaşanan tüm gelişmeleri anbean aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın.

Akbank kesintilerini bir bilene sorduğumuz videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

244
10
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
244
10
4
2
1