Ünlü Hacker Grubu Anonymous'tan Akbank Açıklaması

259
62
58
18
17
Ünlü hacker grubu Anonymous, Twitter'dan bugünkü Akbank sorununa ve iddialarına yönelik bir açıklama paylaştı. Grubun açıklaması siber saldırı iddialarını güçlendirir nitelikteydi.

Türkiye’nin en büyük bankalarından birisi olan Akbank, bu sabah saatlerinden beri mobil ve internet bankacılığı dahil neredeyse tüm hizmetlerinde erişim sıkıntısı yaşıyor. 08:00’dan bu yana devam eden kesintiler hakkındaysa siber saldırı iddiaları ortaya atılmıştı. Akbank, ilk paylaştığı açıklamada bu iddialara yanıt vermemiş, daha sonraki açıklamasındaysa yalanlamıştı.

Akbank’ın konuya dair son açıklaması “Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadelerine yer vermişti. Geçtiğimiz dakikalardaysa konuyla ilgili hiç beklenmeyen bir yerden açıklama paylaşıldı.

Akbank hacklendi mi? Videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Anonymous’tan Akbank açıklaması:

akbank

Twitter’da Anonymous’a “Doğruyu söyleyin sizin işiniz mi bu?” sorusu yöneltildi ve Anonymous, bu soruya cevap verdi. Anonymous, Twitter’dan verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

Akbank’a biz saldırmadık. Fakat birçok defa hacklendiklerini biliyoruz. Bu sefer gizlemeyeceklerini düşünüyoruz.

Anonymous’un özellikle son cümlesi, Akbank’a yönelik ortaya atılan siber saldırı iddialarını güçlendirir nitelikteydi. Akbank’tan konuyla ilgili henüz yeni bir açıklama gelmemişken bankanın kullanıcıları, halen aynı sorunu yaşamaya devam ediyorlar.

259
62
58
18
17
Emoji İle Tepki Ver
259
62
58
18
17