Akbank'tan Beklenen Özür Geldi: Hizmetler Önümüzdeki Saatlerde Kademeli Olarak Devreye Alınacak

145
46
6
6
4
Tarihin en uzun süreli bankacılık kesintilerinden birini yaşamakta olan Akbank, konuyla ilgili olarak KAP açıklamasından saatler sonra Twitter üzerinden bir açıklama daha yayınladı. Müşteri ve paydaşlarından özür dileyen Akbank, hizmetlerinin önümüzdeki saatlerde kademeli olarak devreye alınacağını bildirdi.

Türkiye, son 24 saattir Akbank'ta yaşanan sistemsel sorunları konuşuyor. Öyle ki Türkiye'nin en büyük özel bankalarından olan Akbank, 24 saati geçkin süredir hizmet veremiyor. İlk etapta siber saldırı iddiaları ortaya atılmış ve bu iddialar yalanlanmış olsa da bu kadar uzun süreli bir kesintinin kaynağının ne olduğu da şimdilik bilinmiyor.

Akbank tarafından yapılan açıklamalarda, "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verilmiş, siber saldırı iddiaları yalanlanmıştı. Birkaç saat sonra yeni bir açıklama daha yapan banka yetkilileri, bu açıklamasında ise siber saldırı iddialarını yalanlamıştı. Artık nasıl bir yavaşlama ve kesinti varsa, Akbank'a 24 saattir ulaşılamıyor...

Akbank, hizmet kesintisi nedeniyle müşterilerden özür diledi

akbank özür mesajı

Akbank'tan KAP'e açıklama: Teknik sorundan kaynaklanan kesintiler sürmektedir

akbank kap açıklama

06.07.2021 tarihinde başlayan ve bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler sürmektedir. Müşterilerimize hizmet verdiğimiz tüm kanallarımız bu sorundan etkilenmektedir. İlgili birimlerimiz ve teknoloji iş ortaklarımız çözüm için çalışmalarına devam etmektedir.

Durumun siber saldırıdan kaynaklandığına dair internet ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamız ve müşterilerimizin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır, sorunun giderilmesini takiben işlemlerimiz devam edecektir.

Bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için alınan önlemlere müşterilerimiz Akbank.com'dan ulaşabilmektedir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Akbank'taki sorun, hacker grubu Anonymous'u harekete geçirdi

Akbank

Siber saldırı iddiaları, akıllara doğrudan Anonymous isimli dünyaca ünlü hack grubunu getirdi. Hatta bir Twitter kullanıcısı, yaptığı bir paylaşımda Anonymous'u da ekleyerek bu işi siz mi yaptınız diye sordu. Bunun üzerine bir açıklama yapan Anonymous, Akbank'ta yaşanan sorunlarla kendilerinin bir alakasının olmadığını ancak bu bankanın geçmişte defalarca hacklendiğini açıkladı. 

Banka müşterileri çıldırmış durumda

Yaşanan olaylar giderek daha da gizemli hale gelirken, ne Akbank ne de sektör otoritelerinden sağlıklı bir açıklama gelmedi. Bu da haliyle kullanıcıların çileden çıkmasına yol açtı. Çünkü Akbank'ın mobil ve internet şubelerine erişilemediği gibi ATM'lerde de sorunlar yaşandığı ve banka müşterilerinin hiçbir işlem yapamadıkları belirtiliyor. Bu durum, Akbank'a borcu olan tüketiciler tarafından çok önemsenmese de bu banka aracılığıyla maaş alan vatandaşları ciddi anlamda zora sokmuş durumda. Ayrıca Akbank aracılığıyla yatırım yapan tüketiciler de mağdurlar.

Akbank

Gelen son açıklama da tatmin etmedi

Geçtiğimiz dakikalarda Twitter üzerinden yeni bir açıklama yapan Akbank yönetimi, 24 saati aşan kesintinin devam ettiğini açıkladılar. Ancak kesintinin temel nedeni ile ilgili mantıklı bir açıklama yapamayan banka yönetimi, ana bilgisayarda bir sorun olduğunu ve bu sorunun çözümü için çalışmaların devam ettirildiğini söyledi. Dün de söylendiği gibi, siber saldırı iddiaları bir kez daha yalanlandı. Akbank'ın konuyla ilgili son açıklaması şu şekilde:

"06.07.2021 tarihinde başlayan ve bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler sürmektedir. Müşterilerimize hizmet verdiğimiz tüm kanallarımız bu sorundan etkilenmektedir. İlgili birimlerimiz ve teknoloji iş ortaklarımız çözüm için çalışmalarına devam etmektedir.

Durumun siber saldırıdan kaynaklandığına dair internet ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamız ve müşterilerimizin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır, sorunun giderilmesini takiben işlemlerimiz devam edecektir.

Müşterilerimiz, bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için aldığımız önlemlere Akbank.com’dan ulaşabilirler.

Bu süre zarfında hizmetlerimizde yaşanan aksaklıklar için özür diliyoruz.

Mağduriyetlerin giderilmesi için aldığımız önlemler;

06.07.2021 tarihinde başlayan ve devam eden bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler ile ilgili olarak;

  • Ekstre ödemesi 06.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından bir gün ötelenmiştir.
  • Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 olan ticari krediler ve tüketici kredileri için o gün faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.
  • Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.
  • Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Gelişmelere paralel olarak ilave önlemler alınacaktır."

Akbank kesintileri hakkındaki gelişmeleri değerlendirdiğimiz videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Akbank kullanıcılarından gelen tepkilerden bazıları şöyle

Akbank Twitter

Twitter

Akbank

Twitter

Akbank

145
46
6
6
4
Emoji İle Tepki Ver
145
46
6
6
4