Realme GT, Manipülasyon İddiası ile AnTuTu Listesinden Çıkarıldı: Realme Türkiye'den Açıklama Geldi

80
17
13
2
2
Çin merkezli performans testi platformu AnTuTu'nun iddialarına göre Realme GT isimli model AnTuTu'da yüksek puan alması için hile yaptı. Ancak Realme tarafı, tüm iddaları reddederek ürünün arkasında duruyor.

Akıllı telefon sektöründe önemsenen konulardan bir tanesi, performans testleri. Bu konuda da AnTuTu ve Geekbench gibi platformlar, tüketicilerin akıllı telefon satın almadan önce göz attıkları yerler oluyor. Her ne kadar AnTuTu gibi platformlar taraflı ölçümleri nedeni ile eleştirilseler de akıllı telefon kullanıcılarının gözünde otorite konumundalar.

Geçtiğimiz günlerde duyurulan yeni nesil amiral gemisi telefonlardan Realme GT, AnTuTu testlerinde 750 bin puan almayı başarmış, günümüzün en güçlü cihazlarından birisi olmuştu. Ancak AnTuTu'ya göre bu skor gerçeği yansıtmıyor. Hatta platform, yaptığı açıklamada Realme'yi "hile yapmak" ile itham ediyor. Realme ise iddiaların asılsız olduğunu savunuyor ve GT modelinin arkasında duruyor. 

AnTuTu puanında manipülasyon tartışması: 

Realme GT

AnTuTu yetkilileri, GT'nin JPG kod çözme konusunda çok iyi göründüğünü ancak bunu yapabilmek isteyen mühendislerin "iş parçacığı geciktirme taktikleri" uyguladığını söylüyorlar. Ayrıca yetkililer, Realme GT'nin yazılımı ile AnTuTu testlerinde kullanılan referans görüntü işleme aracının değiştirildiğini, görüntünün olduğu kalitede işlenmediğini savunuyorlar. Realme GT'nin yazılımı ile yapılan bu işlemle referans görselin mozaik bloklar haline getirilip görüntü işleme hızının artırıldığı, böylelikle daha yüksek puan elde edildiği ifade ediliyor.

AnTuTu'ya göre Realme GT, referans görüntüyü şu haliyle işledi. Ancak Realme tüm iddiaları reddiyor: 

AnTuTu

Android Authority editörlerine ulaşan Realme ekibi, sonuçların tamamıyla doğru olduğunu savunmuşlar. Çin'in sosyal ağı Weibo'da bir gönderi paylaşan Realme CEO'su Xu Qi Chase, AnTuTu puanının tamamen gerçek verilere dayandığını belirtiyor. 

AnTuTu cephesinden yapılan açıklamalarda, Realme'nin konuyu ciddiye alması gerektiği bildiriliyor. Bu tavrın sürdürülmesi durumunda yeni önlemlerin alınabileceğini söyleyen platform yetkilileri, Realme'nin kalıcı bir yasaklamayla karşı karşıya gelebileceğinin altını çiziyorlar. Son olarak; yaşanan bu olayın sektörde bir ilk olmadığını, daha önceki yıllarda Samsung'dan tutun Huawei'ye kadar neredeyse her teknoloji şirketinin bu tür suçlamalara maruz kaldığını belirtelim.

Realme Türkiye'nin tarafımıza ilettiği açıklama şu şekilde: Test sonuçları doğrudur

realme GT, kullanıcılara yüksek performans sağlayan en yeni Snapdragon 888 5G platformu ile donatılmıştır. realme GT'nin karşılaştırma puanı, Antutu karşılaştırmasının mevcut sürümleri altındaki tüm doğru verilerden oluşmaktadır. realme her zaman kullanıcılara mükemmel performans getirmeyi taahhüt etmiştir, gerçek kullanıcı deneyimi realme için en büyük önceliktir.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/realme-gt-benchmark-cheating-1208904/
80
17
13
2
2
Emoji İle Tepki Ver
80
17
13
2
2