Apple'ın 2020 Yılına Bomba Gibi Hazırlandığını Gösteren Rapor

37
7
6
2
2
Bloomberg, Apple'ın 2020 yılındaki planlarıyla ilgili bir rapor yayımladı. Yayımlanan rapor, Apple'ın önümüzdeki yıl hem artırılmış gerçeklik ürünlerini hem de ARM tabanlı Mac'lerini piyasaya süreceğini gösteriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın, bir süredir sanal gerçeklik ile ilgili bazı çalışmalar yürüttüğü söyleniyordu. Geçtiğimiz dönemlerde ise deneyimli Apple Analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2020 yılının ortalarında bir sanal gerçeklik seti tanıtacağını açıklamıştı. Şimdi ise Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapor, 2020 yılının Apple için bir hayli hareketli olacağını yazıyor.

Aslına bakacak olursak tüm teknik analistler, Apple'ın 2020 yılında büyük atılımlar gerçekleştireceğini söylüyorlar. Bu atılımlar arasında yeni iPhone'ların 5G bağlantı desteği, yeni bir iPhone tasarımı ile 5.4 inç, 6.1 inç ve 6.7 inç boyutlarındaki modeller gösteriliyor. Tüm bunlara ek olarak bir de Apple'ın, 2020 yılında artırılmış gerçeklik ile ilgili de önemli adımlar atacağı söyleniyor. Bloomberg'in raporu da Apple'ın artırılmış gerçeklik ile ilgili planlarını ortaya koyuyor.

Apple AR

Aslına bakacak olursak Apple, artırılmış gerçeklik desteğini iOS 13'le birlikte başlattı. Çünkü şirket, iOS 13'ün kodlarına stereo AR kulaklık ile ilgili bir bölüm ekledi ve bu bölüm, geliştiriciler tarafından ortaya çıkartıldı. Ancak bu kod desteğinin donanımsal olarak nasıl sağlanacağı şu an için bilinmiyor. Bloomberg'e göre ise Apple, bu konudaki çalışmalarının sonuna gelmiş durumda.

Bloomberg, Apple'ın bu artırılmış gerçeklik setini bir gözlük olarak nitelendiriyor. Yani tüketiciler, Apple'ın yeni artırılmış gerçeklik ürünleri ile e-postalarını, mesajlarını, haritaları ve oyunları bir gözlük aracılığıyla hem görüntüleyecek hem de kontrol edebilecekler. Ancak rapor, Apple'ın yeni artırılmış gerçeklik ürünleri için yeni bir karar alınması halinde sürecin bir süre daha uzayabileceğini gözler önüne seriyor.

mac

Bloomberg'in tüm iddiaları bununla sınırlı değil. Rapor, Apple'ın 2020 yılında Apple Watch konusunda da iyileştirmeler yapacağını ve şirketin ilk kez önümüzdeki yıl, Apple Watch üzerinden uyku takibi yapacağını söylüyor. Ayrıca Bloomberg, Apple'ın geçtiğimiz dönemlerde ileri sürdüğü ARM tabanlı Mac'leri açıklayabileceğini bir kez daha yeniledi. Bu Mac'ler, çekirdek teknolojisini daha iyi kontrol edecek ve özellikle de yeni MacBook'ların pil ömrünü bir hayli etkileyecek.

Bloomberg, hafife alınabilecek bir kurum değil ancak elbette bu iddiaların asılsız çıkma ihtimali de yüksek. Şu an için Apple'ın ilerleyen dönemlerdeki planlarına ilişkin bir bilgi söz konusu değil ancak ilerleyen dönemlerde Apple'ın yeni ürünleri birer birer gün yüzüne çıkacak. Böylelikle Bloomberg'in iddialarının ne kadar gerçekçi olduğu da anlaşılmış olacak.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/10/21/apple-ar-headset/
37
7
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
37
7
6
2
2