Apple, iOS 13 ve iPadOS'taki Klavye Uzantısı Sorunu İçin Açıklama Yaptı

8
2
2
1
0
Son günlerde kullanıcılardan gelen şikâyetlere göre iOS 13, üçüncü parti klavye uzantıları ile ilgili bazı sorunlara sahipti. Bugün itibarıyla hatanın doğruluğunu kabul eden Apple, yakında yayınlanacak olan bir güncelleme ile sorunun çözüleceğini belirtti.

Geçtiğimiz hafalarsa iOS 13’ü ve bugün itibarıyla iPadOS’u yayınlayan Apple, bugün yayınladığı bir bildiri ile kullanıcıları iOS 13 ve iPadOS'taki üçüncü parti klavye uzantılarını etkileyen bir güvenlik sorunu hakkında uyardı.

Esasında üçüncü parti klavye uzantıları, normal şartlar altında ayarlanabiliyor ve ek özellikler sağlamak için "tam erişim" isteyebiliyor ancak iOS 13 ve iPadOS’ta ortaya çıkan bir hata, tam erişim izni onaylanmamış olsa bile klavye uzantılarına tam erişim izni verebiliyor. Bu yüzden de varsayılan klavyeler değişebiliyor ve bir anda ortalık karışıyor.

Apple: “Sorunu yakında çözeceğiz”

iOS 13 Klavye Hatası

Apple’a göre bu hata, Apple'ın yerleşik klavyelerini etkilemiyor, bunun yerine tam erişimden faydalanmayan klavyeleri etkiliyor. Sorunun yakında çözüleceğini belirten Apple, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “iOS'taki üçüncü parti klavye uzantıları, harici servislere erişmeden tamamen bağımsız çalışacak şekilde ayarlanabilir veya ağ erişimi yoluyla ek özellikler sağlamak için "tam erişim" isteyebilir. Apple, iOS 13 ve iPadOS'ta bu erişimi onaylamadıysanız bile klavye uzantılarına tam erişim izni verilmesine neden olabilecek bir hata keşfetti.”

Devamında Apple, hatanın yakında gelecek olan bir yazılım güncellemesiyle düzeltileceğini söylüyor. Bu noktada yeni güncelleme gelene kadar şu yolları izleyerek varsayılan klavyeleri kendiniz kontrol edebilirsiniz: Ayarlar> Genel> Klavye> Klavyeler.

Ayrıca verileri ve üçüncü parti klavye uzantılarına erişim hakkı konusunda endişe duyan iOS kullanıcıları, üçüncü parti klavyeleri geçici olarak kaldırarak bu sorunu bir nebze olsun azaltabilir.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/09/24/apple-third-party-keyboard-issue-ios-13/
8
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
2
1
0