Komplo Teoricileri Koşar Adım Geliyor: NASA, Artemis Görevinde Kullanılacak 'Ay Kıyafetleri'nden İlk Bilgileri Paylaştı

11
2
1
0
0
NASA, Artemis görev programında astronotların kullanacağı uzay kıyafetleri hakkında ilk bilgileri paylaştı. Ajans, kıyafetlerin Axiom Space tarafından geliştirileceğini ve üretileceğini açıkladı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’a yeniden dönmek üzere Artemis görev programını başlattı. Program kapsamındaki ilk fırlatma normalde geçtiğimiz hafta yapılacaktı, ancak SLS roketinin motorunda yaşanan arıza nedeniyle yapılamadı. NASA, sonraki denemelerde de hatalarla karşılaşınca görevi süresiz bir şekilde erteledi.

Eninde sonunda ilk görev ile başlayacak olan Artemis programının üçüncü görevinde Ay’a ayak basılması hedefleniyor. 2025 yılında gerçekleşmesi beklenen bu görev için bu kez, astronot kıyafetlerini üretecek şirket duyuruldu. Ay’a ayak basacak astronotların üzerinde bulunacak kıyafetler, Axiom Space tarafından üretilecek.

NASA, Axiom'a kıyafetler için 228,5 milyon dolar veriyor:

axiom space

NASA tarafından paylaşılan duyuruya göre NASA, Axiom Space ile kıyafet üretilmesi için 228,5 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı. Ajans, Axiom Space’in üreteceği astronot kıyafetlerini, Artemis 3 görevi öncesinde uzay şartlarını taşıyan bir ortamda denemek zorunda olacağını da ekledi. Astronotların eğitim ve görev planlamasının da NASA tarafından yapılacağı eklendi.

NASA, Artemis 3 göreviyle birlikte Ay’a bir kadın ve farklı ten rengine sahip bir kişiyi götürmeyi hedefliyor. Böylelikle seçilen kişiler, Ay’a ayak basan ilk kadın ve Ay’a ayak basan ilk beyaz tenli olmayan kişi olarak tarihe geçecek.

Kaynak : https://www.nasa.gov/press-release/nasa-taps-axiom-space-for-first-artemis-moonwalking-spacesuits
11
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
1
0
0