Aşı Olup Koronavirüse Yakalananlarda En Çok Görülen Semptomlar Açıklandı

16
9
3
1
1
İngiltere'de King's College London gibi 15 farklı köklü kurumdan bilim insanları, COVID-19 hastalığında en yaygın görülen semptomları listeledi. Zoe COVID Symptom Study adı verilen bu çalışma sayesinde iki ve tek doz aşı olanların ve hiç aşı olmayanların COVID-19 virüsüne karşı gösterdiği en yaygın semptomları ortaya koydu.

COVID-19 salgınının başlangıcından beri Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından yetkilileri, COVID-19 virüsünün semptomlarını neteştirmeye çalışıyor. 2020'nin başlarında boy gösteren bu salgın için şu ana dek en sık görülen semptomların arasında öksürük, halsizlik ve yüksek ateş bulunuyor.

Bildiğiniz üzere aşı belirli aralıklarla mutasyona uğruyor ve bu da insan vücudunda yarattığı semptomlarda değişlik yaşanmasına sebep olabiliyor İngiltere'de bulunan bilim insanları tarafından yürütülen ve COVID-19 semptomları hakkında detaylı bilgi sunan Zoe COVID Symptom Study adında bir çalışma, hiç aşı olmamış, tek doz ve çift doz aşı olan kişilerin COVID-19 virüsüne yakalandığı zaman gösterdiği semptomları listeledi.

Tek doz COVID-19 aşısı olanların gösterdiği semptomlar: 

aşı

Zoe COVID Symptom Study'de yer alan verilere göre, sadece tek doz aşı olmuş kişilerin COVID-19'a karşı gösterdiği semptomların arasında en yaygın olarak sırasıyla baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırık ve kronik öksürük bulunuyor.

İki doz COVID-19 aşısı olanların gösterdiği semptomlar: 

aşı

İki doz aşı olanların gösterdiği semptomlar da tek doz aşı olanlara göre pek farklılık göstermiyor aslında. Araştırmaya göre iki doz aşı olanların gösterdiği en yaygın semptomların arasında baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırık, boğaz ağrısı ve koku kaybı bulunuyor.

Hiç aşı olmayan insanların gösterdiği COVID-19 semptomları:

maske

Zoe COVID Symptom, son olarak bugüne kadar hiç aşı olmayan kişilerin gösterdiği semptomları sıraladı. Buna göre aşı olmayan insanlarda yine en sık baş ağrısı görülürken, baş ağrısını sırasıyla boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş ve kronik öksürük takip ettiği ortaya konuldu.

Kaynak : https://www.cnbc.com/2021/07/08/coronavirus-these-are-some-of-the-new-top-5-covid-symptoms.html
16
9
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
9
3
1
1