ASUS'un Dört Yeni Bütçe Dostu Telefon Üzerinde Çalıştığı İddia Edildi

11
5
1
1
0
Yakın zamanda bütçe dostu bir akıllı telefon duyurmayan ASUS, iddialara göre bu açığı tam dört telefonla birden kapatacak.

2018 yılının sonlarında CEO değişikliğine giden ASUS’un daha sonra pazar yaklaşımı oldukça büyük değişiklikler göstermişti. O zamandan bu yana bütçe dostu telefonlar üretmeye ara veren firma, bu segmenti tamamen Samsung, Redmi ve Realme’ye bırakmıştı.

Geçtiğimiz yıllarda amiral gemisi telefonlara ve oyuncu telefonlarına odaklanan ASUS, bütçe dostu cihazlar konusundaki fikrini gözden geçirmiş gibi duruyor. Yeni gelen haberlere göre firmanın elinde birden fazla model var.

ASUS, uygun fiyatlı modeller geliştiriyor

asus zenfone m2
İddialara göre ASUS şu anda tam dört farklı bütçe dostu telefon modeli üzerinde çalışıyor. Bu modellerin işlemcilerinin kod adları ise Lito, Lagoon, Bengal ve Scuba olarak gösteriliyor. Bu kod adına sahip işlemcileri başka modellerde de görmüştük.

Kısaca özetlemek gerekirse Lito büyük ihtimalle, OnePlus Nord’larda da gördüğümüz Snapdragon 765 ve Snapdragon 765G işlemcilere işaret ediyor. Lagoon ise büyük ihtimalle Snapdragon 690 işlemciyi tanımlıyor. Her iki işlemci de orta sınıf olarak kabul edilebilir.

Diğer iki model olan Bengal ve Scuba ise Snapdragon 662 ve Snapdragon 460 olma ihtimaline sahip. Scuba ayrıca oldukça ucuz olan Qualcomm Snapdragon 200 ailesine de dahil olabilir. Tabii şu anda kesinleşmiş bir bilgi olmadığını göz ardı etmemek gerekiyor. 

ASUS telefonlar gizemini koruyor

asus zenfone m2

Şu an için ASUS’un bu dört yeni modeli hakkında daha fazla bir bilgi bulunmuyor. Firmanın daha önce yayınladığı bütçe telefonu ASUS Zenfone Max Pro M2 olmuştu. Buradan yola çıkarsak ASUS Max M3, Max Pro M3 ve Max M3 Lite gibi model isimleri görmeyi bekleyebiliriz.

Hakkındaki bilgilerin çok kısıtlı olduğu telefonların raflarda yerini alıp almayacağı bile bir muamma olmaya devam ediyor. ASUS’un bu modelleri piyasaya sürmesi halinde ülkemizde de görebilmemiz mümkün gözüküyor. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/08/29/asus-may-be-working-on-four-new-budget-smartphones/
11
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
1
1
0