Avrupa'nın Servetleriyle Ağızları Açık Bırakan En Zengin 10 Kraliyet Ailesi

81
34
27
11
7
Avrupa'da günümüzde hala pek çok kraliyet ailesi mevcut. Bu ailelerden bazılarının zenginlikleriyse, milyar dolarlara kadar ulaşıyor.

Monako'dan İngiltere'ye, Lüksemburg'dan İspanya'ya pek çok ülkenin başında olan ve her biri birbirinden ünlü kraliyet aileleri, ülkelerinin yönetiminde farklı etkinlik oranlarına sahipler. Ancak ailevi kökenleri nedeniyle zenginlikleri, haberlere fazlası ile konu ediliyor. Ayrıca büyük çoğunluğu bu servete doğrudan aileleri aracılığı ile sahipler, ancak yine de farklı meslekler ile ilgilinenler mevcut.

II. Dünya Savaşı'ında İngiltere Kraliyet Donanması'nda teğmen olarak görev yapan ve İngiltere dışında Yünanistan, Danimarka prensi olan Philip Charles'ın 99 yaşında vefat etmesi, kraliyet ailelerinin büyüklüğünü ve etkilerini yeniden gündeme getirdi. Bu yazımızda, Avrupa ülkelerinin kraliyet ailelerine biraz daha yakından bakıyoruz. 

10. Asker kökenli Belçika Kralı Phellippe ve ailesi:

Belçika Kralı Phellippe

Net olarak açıklanmış son verilere göre Kral Philippe ve ailesinin mal varlıklarının değeri 13 milyon dolara denk geliyor. Belçika'da kraliyet ailesinin ülke yönetiminde doğrudan söz hakkı yok, ancak diğer ülkelerde olduğu gibi kraliyet geleneksel bir şekilde sürdürülüyordu.

9. Bir subay ve avukat olan İspanya Kralı Kral 6. Felipe, İspanya: 

 Kral 6. Felipe, İspanya

İspanya'nın kraliyet ailesinin sahip olduğu mal varlıklarının değerinin 20 milyon dolar olduğu söyleniyor. 8 adet saray ve 10 manastırı olan ailenin harcamaları yılda 9 milyon doları buluyor.

8. Aslında denizci olan Kral 5. Harald, Norveç (Ailesi de ticari denizcilik yapıyor):

Norveç kraliyet ailesine ait mal varlıklarının değeri 30 milyon doları buluyor. Geçtiğimiz sene Norveç hükümeti, Kraliyet ailesinin harcamaları için 33 milyon dolar ayırmıştı. Buradan Norveç'te kraliyetin yönetim ile ilişkisinin daha belirgin olduğunu görmek mümkün.

7. Oyuncu, ressam ve tasarımcı olan Kraliçe II. Margrethe, Danimarka:

46 yıldır Danimarka'nın başında olan 2. Margrethe ve ailesine tüm mal ve mülklerin toplam değeriyse 40 milyon dolar. Her yıl hükümetten harcamalar için 13 milyon dolarlık bir ödeme alıyorlar.

6. Asker kökenli bir başka kral olan 16. Carl Gustaf, İsveç:

45 yıldır kral olan 16. Carl Gustaf ve ailesinin net servetlerinin 70 milyon dolar olduğu söyleniyor. Ailenin üyeleri genellikle eski askerlerden oluşuyor.

5. Uluslararası ve Avrupa hukukçusu Kraliçe Beatrix, Hollanda:

Her ne kadar 2013'te görevinden feragat etse de, Kraliçe Beatrix hala Hollanda kraliyet ailesinin en önde gelen ismi. O ve ailesinin sahip olduğu mal varlıklarının değerinin 300 milyon doları bulduğu söyleniyor.

4. Siyasetçilik de yapan Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere:

Serveti 500-600 milyon dolar arasında değişen İngiliz Kraliyet Ailesi, sanılanın aksine listede ilk üçte bile yer almıyor. II. Elizabeth'in 2021'de hayatını kaybeden eşi Phillips de eski bir askerdi.

3. Oyunculuk da yapan Prens II. Albert, Monako:

1 milyar dolarlık bir servete sahip olan Monako kraliyet ailesi, Avrupa'nın en zengin üçüncü ailesi konumunda. Bu servet ile yapılabilecek girişimlerin sayısını bir düşünün...

2. Aynı zamanda bir asker de olan Grandük Henri, Lüksemburg:

Çoğu kraliyet ailesi yetkililerinin aksine maaş almayan Grandük Henri ve ailesinin sahip olduğu mal ve mülklerin toplam değeri ise 4 milyar dolar. Böyle bir servete bir de maaş alsaydı zaten...

1. LGT Bankacılık Grubunun sahibi olan Prens 2. Hans-Adam, Lihtenştayn

Prens 2. Hans-Adam

LGT Group adlı özel bankaları sayesinde Avrupa'nın en zengin kraliyet ailesi ünvanına sahip olan 2. Hans-Adam ve ailesinin serveti tam tamına 5 milyar dolar. Bu servetin temel sebebi de tahmin edeceğiniz üzere kendisinin uluslararası banka ağına sahip olması. 

81
34
27
11
7
Emoji İle Tepki Ver
81
34
27
11
7