Ayasofya’da Çıplak Poz Veren Instagram Fenomeni Hakkında Soruşturma Başlatıldı

317
36
27
8
5
Gittiği yerlerde verdiği çıplak pozlarla tartışılan sosyal medya fenomeni Marisa Papen'e soruşturma açıldı. Türk Bayrağı'nın üzerinde ve Ayasofya'da verdiği pozlar nedeniyle açılan soruşturma, Papen'i "devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılamak" ile suçluyor.

İnternet ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza yeni iş sektörü dahil oldu. "Sosyal medya fenomenliği" olarak isimlendirilen bu sektör, insanların internet ortamında herkes tarafından bilinen biri haline gelmek için çeşitli çalışmalar yapmasını konu alıyor. Bu bağlamda bugüne kadar pek çok fenomen hayatımıza girmiş durumda. 

Şimdi bahsedeceğimiz sosyal medya fenomeni ise alışagelmiş fenomenlerden biraz farklı. "Marisa Papen" ismindeki bu fenomen, vücudunu ön plana çıkararak popüler olmaya çalışıyor. Ancak genç kadın, bunu yapmak isterken genelde hiç de uygun olmayan ortamları seçiyor. Hatta fenomenin başı bu yüzden pek çok kez belaya da girdi. Ancak yaşadıklarından ders almayan Papen'e, şimdi de Türkiye'de bir soruşturma açıldı.

Marisa Papen

Papen, geçtiğimiz yıl Türkiye'ye geldi ve ufak bir tatil düzenledi. Türkiye tatilinde İstanbul ve Kapadokya gibi Türkiye'nin sembol turizm noktalarında dolaşan Papen, burada da çıplak pozlar vermeyi ihmal etmedi. Ancak Papel'in Türkiye'de çektirdiği fotoğraflar büyük bir sansasyona neden oldu. Çünkü Papen, çektirdiği bir fotoğrafta her Türk için kutsal olan Türk Bayrağı'nın üzerine yatmıştı. İşte o skandal görüntü;

Marisa Papen

Marisa Papen'in Türkiye'deki tek skandal görüntüsü bununla sınırlı değil. Türkiye'ye geldiğinde Ayasofya'yı da gezen Papen, bu kutsal mekana girerken tesettüre bürünmüş ancak Ayasofya'nın içerisinde çıplak bir poz vermişti.

Marisa Papen

Bu noktada Papen'in tavırlarını Türkiye özeline indirmemek gerekiyor. Çünkü bu fenomen, dünyanın neresine giderse gitsin benzer tavırlar sergiliyor ve başını belaya sokuyor. Hatta Kudüs'teki bir yahudi mahallesinde çıplak gezen Papel, yetkililer tarafından tutuklanmış ardından da para cezasıyla serbest bırakılmıştı. Ayrıca Mısır'da da yine Kudüs'tekine benzer bir olay yaşanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Papen hakkında bir soruşturma başlattı. Yapılan açıklamalarda genç fenomen, hayasızca hareketlerde bulunmak ve devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılamak gibi nedenlerle suçlandı. Papen'in, kimlik tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından ifadesinin alınması için gerekli işlemler başlatılacak ve gerekirse yakalama kararı çıkarttırılacak.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201911131040615331-ayasofyada-ciplak-poz-veren-belcikali-manken-hakkinda-sorusturma-baslatildi/
317
36
27
8
5
Emoji İle Tepki Ver
317
36
27
8
5