Türkiye'deki Yaşlılar, Sosyal Medyayı Avrupa'dakilerden Daha Çok Kullanıyor

27
8
4
2
1
Yapılan son araştırma, 65-74 yaş aralığındaki Türk vatandaşlarının internet kullanımını gözler önüne serdi. AjansPress ile PRNet ortaklığında yapılan araştırma, Türkiye'deki yaşlıların Avrupa'daki yaşlılara göre sosyal medyayı daha fazla kullandığını ortaya çıkardı.

Akıllı telefon ve internet kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor. Büyük küçük demeden artık herkes bir akıllı telefon sahibi ve insanlar, artık yavaş yavaş teknolojiyi hayatlarının içine entegre ediyorlar. Bu durum, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye için de geçerli. Yapılan son araştırmalar ise Türkiye'deki yaşlıların, sosyal medyaya ne kadar düşkün olduklarını gözler önüne seriyor.

Konusunu sosyal medyanın yaş gruplarına göre kullanım oranı ve basında sosyal medyanın konuşulmasının oluşturduğu araştırma, çok ilginç sonuçları ortaya koyuyor. Ajans Press ile PRNet ortaklığında gerçekleştirilen bu araştırma, Türkiye'deki 65-74 yaş aralığındaki insanların sosyal medyaya, Avrupa ülkelerinden çok daha düşkün olduğunu gösteriyor. Hatta öyle ki ülkemizdeki yaşlılar, Avrupa'ya oranla iki kattan da fazla sosyal medya kullanıyor.

Yaşlı bir kadın

Yapılan araştırmaya göre Avrupa'da yaşayan 65-74 yaş aralığındaki insanlar daha çok e-posta gönderebilmek için interneti kullanıyorlar. Hatta interneti e-posta göndermek için kullanan Avrupalıların oranı yüzde 81. Ancak Avrupa'daki 65-74 yaş aralığındaki insanlar, sosyal medyaya çok da ilgi duymuyor. Araştırmaya göre Avrupalıların sadece yüzde 34 kadarı sosyal medya kullanıyor. Geriye kalan kısım sosyal medyayı önemsemiyor.

Türkiye'de ise durum biraz daha farklı. Türkiye'de 65-74 yaş aralığında olan insanların yüzde 71'i sosyal medyada aktif. Yani Türkiye'deki 65-74 yaş aralığındaki vatandaşların büyük bir çoğunluğu sosyal medya platformlarından bir şekilde faydalanıyor. Ancak araştırma bununla da sınırlı değil. Araştırmanın derinine indikçe Türkiye'deki yaşlıların internet kullanım amaçları da ortaya çıkıyor.

Yaşlı bir adam

Araştırma, Türkiye'deki yaşlıların sosyal medyadan sonra en çok, internet üzerinden araştırma yapmakla ilgilendiklerini gösteriyor. Öyle ki 65-74 yaş aralığındaki insanların yüzde 69 kadarı özellikle sağlıkla ilgili internet araştırmaları yapıyor. Ayrıca Türkiye'deki yaşlılar, televizyon kanallarında haber izlemekle yetinmiyorlar. Araştırma, vatandaşların yüzde 68'inin internet üzerinden haber okuduğunu da gösteriyor.

Araştırmanın bir diğer kolu ise basında yer alan sosyal medyayla ilgili haberlerdi. Yapılan araştırmaya göre 2019 yılında Türkiye basını, 123 bin 393 haberinde sosyal medyayı konu edindi. Basında yer alan haberlerin çok büyük bir bölümünü ise sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalar ve kampanyalar oluşturdu.

Kaynak : http://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/turkiyedeki-yasli-nufus-sosyal-medya-kullanim-rekoru-kirdi/
27
8
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
8
4
2
1