'Sinovac Sinovac' Diye Bağırarak Aşı Çağrısı Yapan Sağlık Görevlisine Soruşturma Açıldı

177
14
3
2
2
Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye'nin sosyal medyadaki yeni gündemi haline gelen "Sinovac Sinovac" çağrısı, yetkili makamları rahatsız etti. Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, otogarda vatandaşa aşı yapmak için eğlenceli bir yöntem seçen sağlık çalışanı hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

Türkiye'deki sosyal medya kullanıcılarının geçtiğimiz hafta sonunda en çok konuştuğu meselelerden bir tanesi, Kütahya Otogarı'nda kayda alınan görüntüydü. Otogara kurulan mobil aşı merkezi, insanların yolculuğa çıkmadan önce koronavirüs aşısı vurulmasına imkan tanıyordu. Buraya kadar her şey normaldi ancak mobil aşı merkezindeki görevlinin konuyla ilgili çağrıları, sosyal medya kullanıcılarından fazlasıyla ilgi görmüştü.

Otogarlara yolunuz düştüyse bilirsiniz; sağınızdan solunuzdan sizi bir yerlere götürmek isteyen görevlilerin bağırışlarını duyarsınız. İşte Kütahya Otogarı'ndaki görevli adam da bunu kendine göre uyarlamış, "Sinovac Sinovac, BioNTech Sinovac" diye bağırıyordu. Ancak sağlık çalışanı olduğu açıklanan bu kişi, yetkili kurumları rahatsız etmiş gibi görünüyor.

Sağlık çalışanına soruşturma açıldı

Kütahya Otogarı

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyanın gündemine oturan ve insanları genel olarak güldüren sağlık çalışanıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan bu açıklamada, söz konusu sağlık çalışanına yönelik soruşturma açıldığı belirtildi. Müdürlük, soruşturmanın sonucunun da halk ile paylaşılacağını belirtti.

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle; "Görevli sağlık personellerinin, bulundukları ortamdan ve otobüs firması görevlilerinin söylemlerinden esinlenerek yaptıkları şakalaşmanın cep telefonları ile çekilerek çeşitli sosyal medya hesaplarında yayınlanmıştır. Maksadı aşan, yanlış algı ve anlaşılmalara sebebiyet veren personellerle ilgili gerekli idari soruşturma başlatılmış olup sonucu hakkında ayrıca kamuoyu bilgilendirilecektir."

Sosyal medyanın gündemine oturan o anlar

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü'nün soruşturma açıklaması da sosyal medya kullanıcılarını rahatsız etmiş gibi görünüyor. Twitter'da bir araya gelen kullanıcılar, sağlık çalışanına yönelik soruşturmayı doğru bulmadıklarını belirtiyorlar.

Soruşturmaya yönelik tepkilerin bazıları şöyle

Sinovac Sinovac

Twitter

Kütahya Otogarı

Twiter

Kütahya

Twitter

BionTech

Twitter

177
14
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
177
14
3
2
2