Boeing, İki Ölümcül Kazaya Karışan 737 MAX Uçağının Simülatör Yazılımını Düzeltti

8
5
4
2
0
Boeing, iki ölümcül kazaya karışan 737 MAX uçağının simülatör yazılımı üzerinde düzenlemeler yaptı. 737 MAX, 5 ay içinde iki ölümcül kazaya karışmıştı.

Boeing, iki ölümcül kazaya karışan 737 MAX uçağının uçuş deneyimini taklit eden simülatör yazılımı üzerinde düzeltmeler yaptı. Bir sözcü, cuma günü yaptığı açıklama şirketin operatörleri geliştrimek için ek bilgi sağladığını söyledi.

Şirket sözcüsü Gordon Johndroe; değişikliklerin simülatör deneyiminin farklı uçuş koşullarında temsil edilmesini sağlayacağını ve uçağın kontrol edilmesine yardımcı olan manuel trim tekerleğine uygulanan kuvvet yüklerinin simülasyonu iyileştireceğini söyledi.

Cuma günü New York Times'tan yapılan açıklamada, Boeing'in yakın zamanda havayollarının uçuş simülatörlerini pilotları eğitmek için kullanmalarının 737 MAX kazalarında rol oynayan koşulları azalttığını keşfettiklerini bildirildi.

Johndroe, "Boeing, bu değişiklikler ve geliştirmeler konusunda cihaz üreticileri ve düzenleyiciler ile müşteri eğitiminin aksatılmamasını sağlamak için yakın çalışıyor." dedi.

737 MAX, 157 kişinin ölümüne neden olan Etiyopya Havayolları kazasının ardından sadece beş ay sonra, Mart ayında bir kaza daha yaşamıştı. Lion Hava Yolları uçuşunda gerçekleşen benzer kazada 189 kişi hayatını kaybetmişti.

Boeing, perşembe günü 737 MAX uçakları için bir yazılım güncellemesi yaptığını ve bunun ABD Federal Havacılık İdaresi'ne pilot eğitimi için bir plan sunduğunu söyledi.

Kaynak : https://www.euronews.com/2019/05/18/boeing-says-it-has-corrected-simulator-software-of-737-max-jets
8
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
4
2
0