Boston Dynamics’in Atlas Robotunun Akrobatlara Taş Çıkartan Hareketleri (Video)

54
16
2
1
1
Geçmişte yayınlanan videolardaki yürüme becerisi ve dengede durma kabiliyetiyle tanınan, Boston Dynamics’e ait Atlas adlı robotu, artık çok daha dikkat çekici hareketler yapabiliyor. Atlas, yaptıklarıyla akrobatlara adeta meydan okuyor. Gelin Boston Dynamics'in yayınladığı videoya yakından bakalım.

Boston Dynamics, geçtiğimiz günlerde yeni robot köpeği Spot’u ilk defa laboratuvarının dışına çıkarmıştı. Bu esnada eski dostumuz Atlas da küçük bir şov yapmayı ihmal etmedi. İlk olarak yürümeye çalışırken gördüğü kötü muamele viral olan robot, daha sonra taklalar atabilir hâle gelmişti. 

Şimdi kendini daha da geliştiren Atlas, yeni jimnastik hareketleri de yapmaya başladı. Ellerinin üstünde durabilen, havada 360 derece dönebilen bir robotla karşı karşıyayız. 

Atlas'ın denge kabiliyetleri en üst seviyede:

boston dynamics atlas robot

Robot, Boston Dynamics’in açıklamasına göre hareketleri “tahmini kontrol modeli” mekanizması ile gerçekleştiriyor. Örneğin bir takla atan robot, oradan kazandığı ivme ile bir sonraki harekete geçiyor. Dahası videonun herhangi bir noktasında robotun herhangi bir şekilde dengesinin bozulmadığını görüyoruz.

Öte yandan bu video, robotun bu rutini her seferinde kusursuz bir şekilde yerine getirdiği anlamına gelmiyor. Videoda belirtilene göre robotun başarı şansı yaklaşık %80. Yani robot her beş denemeden birinde çuvallıyor. Yine de biz “organiklere” kıyasla ortalamadan çok daha yüksek bir başarı yüzdesi olduğunu söyleyebiliriz. 

Atlas'ın yeteneklerinin gösterildiği yeni video:

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/24/20881385/boston-dynamics-atlas-gymnastics-routine-somersaults-split-leap
54
16
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
54
16
2
1
1