Boston Dynamics’in Robot Köpekleri Bir Kamyon Çekti

49
11
2
1
0
Boston Dynamics’in meşhur robot köpekleri SpotMiniler sadece çevik ve dengeli değil, oldukça güçlü olduklarını da bir videoyla sergiledi.

Boston Dynamics, köpekvari robotları SpotMini’yi tanıttığında büyük sansasyon yaratmıştı. İtilip kakılmasına rağmen sürekli olarak kalkıp görevini tamamlamak için ilerleyen, oldukça dengeli ve çevik bu robotlar, son videoda ise güç gösterisi yapıyor.

Firmanın YouTube kanalına “Mush, Spot Mush!” adıyla yüklenen videoda, SpotMini dört ayaklı robot köpeklerden 10 tanesi, bir derece açılı otoparkta bir kamyonu çekerken görülüyor. Robot üreticisi, 2018 yılında yaptığı açıklamada SpotMini robot köpeklerin satışının başlayacağını açıklamıştı. Yaklaşık 40 kiloluk robot merdiven çıkabiliyor, çeşitli zorlu arazilerde hareket edebiliyor ve 20 kilo yük taşıyabiliyor.

SpotMini’lerin kullanılabileceği pek çok alan bulunuyor. Evde kullanıma, özel güvenliğe ve başka işlere uygun olan robot, yakın zamanda satışa çıkacak.

Robotun kullanılabileceği alanlar ve SpotMinilerin ne kadar ileriye gideceği henüz bilinmiyor ancak robotun gücü ve çevikliği, gelecek nesil robotlar için çıtayı epey yukarı çıkarıyor.

Kaynak : https://futurism.com/boston-dynamics-spot-mini-robot-dogs-truck
49
11
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
49
11
2
1
0