Microsoft'tan Google Kullanmayı Bıraktıracak Hamle: ChatGPT, Bing Arama Motoruna Entegre Edilecek!

16
7
2
1
0
Microsoft, Google'ın aksine arama motoruna ChatGPT'yi entegre etmeye karar verdi. Tabii Microsoft'un, ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın en büyük yatırımcısı olduğunu da hatırlatalım.

Yapabildikleriyle tüm dünyayı şoka uğratan ve ilk günlerinde milyonlarca kullanıcıya ulaşan ChatGPT, teknoloji devlerinin de radarına girmişti. Fakat kimisi bu yapay zekâ botunu desteklerken, kimisi de karşı çıkıyordu. Örneğin Google, ChatGPT için kırmızı kod yayınlamıştı.

Bugünse internette Google’ın en büyük rakibi Microsoft’tan sürpriz bir haber geldi. The Information tarafından paylaşılan bilgilere göre Microsoft, arama moturu Bing’e ChatGPT’yi entegre etmek için çalışmalara başladı.

Aslında bu tahmin edilebilir bir şeydi, çalışmaları da yıllar öncesinde başlamıştı:

bing chatgpt

Microsoft’un ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI ile iş birliği yapması fazlasıyla öngörülebilir bir şeydi. Zira Microsoft, OpenAI’ın en büyük yatırımcısı ve muhtemelen en büyük söz sahibi konumunda bulunuyor.

Şirketin Bing’e yapay zeka desteği getirme çalışmaları da aslında 2019’da başlamıştı. Microsoft, bugünün ChatGPT’sinin ilk versiyonu olan GPT’yi arama motoruna kısmen entegre etmişti. Yapay zekâ, arama çubuğuna yazılan aramaların devamını önermeye çalışıyordu.

Microsoft’un yakında uygulamaya konulacağı belirtilen yeni ChatGPT entegrasyonu ise Bing’deki arama sonuçlarında cevaplar sunmakla yükümlü olacak. Yani arama motoruna soru sorduğunuzda, ChatGPT’nin cevabı sonuçlarda gösterilecek.

The Information’a göre ChatGPT-Bing entegresi, mart ayından önce hayat bulacak. Üstelik Bing, yakında ücretli olacak olan ChatGPT’den ücretsiz olarak faydalanmak için tek adrese dönüşecek.

ChatGPT’ye bir günümüzü emanet ettik:

Kaynak : https://9to5google.com/2023/01/03/bing-chatgpt-report/
16
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
7
2
1
0