Çin'deki Köpek Yeme Festivaline Karşı Instagram'da Kampanya Başlatıldı

239
28
13
10
4
Düzenlendiği ilk günden bu yana hem Çin hem de dünyanın geri kalanından tepkiler yağan Yulin Köpek Yeme Festivali'ne karşı Instagram'da yeni bir kampanya başlatıldı.

Hem nüfus hem ekonomi açısından dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Çin'in şehrinde, her yaz gündönümünde daha çok 'Yulin Köpek Yeme Festivali' olarak bilinen, Liçi ve Köpek Yeme Festivali düzenlenmektedir. 2009 yılında başlayan ve o günden bu yana hem ülke içinde hem de dünya çapında tepkiler almasına rağmen her yıl düzenlenmeye devam eden festival, 21-30 Haziran tarihleri arasında düzenleniyor.

Türkçeye 'İnsani Toplum' olarak çevirebileceğimiz ABD merkezli bir hayvan hakları koruma kuruluşu olan Humane Society'nin uluslararası organizasyonu Humane Society International, daha önce hakkında dolandırıcılık iddiaları ortaya atılmış ancak kanıtlamamış Plant A Tree ile birlikte Yulin Köpek Yeme Festivali'ne karşı Instagram üzerinden yeni bir kampanya başlattı.

çin festival

Yukarıdaki ekran görüntüsüyle gün içinde sık sık karşılaşmışsınızıdır. Bu paylaşım, 'Yulin Köpek Yeme Festivali'ne karşı görüşün mümkün olduğunca fazla insana ulaşmasını hedeflerken; her paylaşım, Yulin Köpek Yeme Festivali ile mücadele ve hayvan haklarını koruma kapsamında kullanılacak bir bütçe oluşturulmasını sağlıyor.

'Save a dog' yani 'Bir köpek kurtar' başlığı ile başlatılan kampanyada her paylaşımın 0,01 dolar değerinde olduğu ifade ediliyor. Kısa sürede yüz binlerce Instagram kullanıcısına ulaşan paylaşım şu ana kadar 100 bin TL'nin üzerinde bir bağış toplanabilmesini sağlamış durumda ki paylaşımda yer alan bilgilere göre ana hedef 129 bin TL bağışa ulaşabilmek.

çin köpek festivali

Plant A Tree ile ilgili tartışmalar giderek büyüyor:

Instagram'da yaygın şekilde paylaşılan "Save a Dog" yazılı hikayeye dair tartışmalar giderek büyüyor. Projenin iş birlikçilerinden olan Plant A Tree hakkında daha önce dolandırıcılık iddiaları ortaya atılmıştı. Şimdi de "Plant A Tree Co." adlı profilin, insanların duyarlı olduğu konuları sömüren ve güvenilir olmayan bir hesap olduğu iddiaları ortaya atıldı. Bu noktada Instagram'ın herhangi bir adım atmaması ise kullanıcıların kafasında soru işareti oluşturuyor.

239
28
13
10
4
Emoji İle Tepki Ver
239
28
13
10
4