Pek Çok Sporcunun İmzalı Forması ve Şampiyonluk Kupası Açık Arttırmayla Satışa Çıktı: Josef de Souza, Depremden Etkilenen Bir Kız Çocuğunu Evlat Edinecek

92
5
2
1
0
Acun Ilıcalı, 16 Şubat'ta gerçekleştirilecek Trabzonspor - Basel karşılaşmasının Exxen yerine TV8'de yayınlanacağını duyurdu. Reklam gelirleri depremzedelere gönderilecek.

Türkiye, tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Kahramanmaraş’ta dün gerçekleşen iki deprem, maalesef binlerce insanın hayatına kaybetmesine on binlercesinin ise yaralanmasına yol açmıştı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken birçok şirket ve ünlü isimden deprem bölgesine destek yağıyordu. Ayrıca spor dünyası da Türkiye'ye destek vereceğini duyurmuştu.

Şimdiyse konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Acun Ilıcalı, 16 Şubat Perşembe günü oynanacak olan Trabzonspor - Basel karşılaşmasının Exxen yerine TV8'de yayınlanacağını, reklam gelirlerinin de depremzedelere bağış olarak gönderileceğini açıkladı.

Mete Gazoz'un şampiyonluk oku ve pek çok spoorcunun forması açık arttırmayla satışa çıkarıldı

 Ünlü spor dergisi Socrates, #SocratesSahada isimli açık arttırmasıyla Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için pek çok ünlü sporcunun bağışladığı ürünleri açık arttırma yoluyla satışa çıkardı. Açık arttırmada Semih Saygıner'in şampiyonluk ıstakası, Mete Gazoz'un şampiyonluk oku, Fenerbahçe'nin EuroLeague 2017 şampiyonluk kupası, İrfan Can Kahveci'nin milli maç kramponu ve daha pek çok hatıra bulunuyor. Elde edilen gelirlerin tamamıysa Darrüşşaffaka ve TEGV merkezli yardım kampanyalarına bağışlanacak.

Acun Ilıcalı'nın açıklaması şu şekilde:

Trabzonspor-Basel maçını 16 Şubat Perşembe günü TV8'den yayınlayacağız. Reklam gelirleri depremzede vatandaşlarımız için kullanılacaktır.

UEFA Avrupa Konerans Ligi kapsamında gerçekleştirilecek karşılaşma ile ilgili olarak, kombine biletlerin geçerli olmayacağı ve tüm bilet gelirlerinin depremzedelere gönderileceği bilgisi olduğunu da belirtelim.

Josef de Souza, depremden etkilenen bir kız çocuğunu evlat edinmek istediğini açıkladı:

Depremlerin ilk gününden bu yana birçok destek ve yardım mesajı yayınlayan Josef de Souza, eşiyle konuştuğunu ve tüm yasal süreçler tamamlandıktan sonra depremden etkilenen bir kız çocuğunu evlat edinmek istediğini açıkladı.

()

Souza ayrıca, 11 Şubat tarihinde yaptığı bir paylaşımda, doğum gününde kendisine hediye almak isteyenlerin Türkiye'deki depremzedelere yardım için belirtilen IBAN adresine bağış yapmasını istemişti.

Super Bowl'da Kahramanmaraş unutulmadı!

Super Bowl kahramanmaraş

ABD'nin en büyük spor organizasyonlarından bir tanesi olan Super Bowl, Kahramanmaraş'ı unutmadı. Kansas City Chiefs-Philedelphia Eagles karşılaşması öncesinde duyuru yapıldı ve Kızılhaç üzerinden Türkiye'ye yardım çağrısında bulunuldu.

Phoenix Üniversitesi State Farm Stadyumu'nda gerçekleştirilen maç öncesinde yapılan açıklamada "Biz burada inanılmaz bir Super Bowl maçına hazırlanırken Türkiye ve Suriye'nin binlerce can kaybının olduğu depremlerde yaşadıkları yıkımı anıyoruz. Dualarımızı sunmaya devam ediyoruz ve taraftarları bu yardım çabalarına destek olmaları için Kızılhaç'ın internet sitesini ziyaret etmeye teşvik ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de devre arasında Twitter'da bir paylaşım yaptı. O paylaşım şöyleydi:

"Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte Super Bowl izlerken lütfen bir dakikanızı ayırıp Türkiye ve Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için yapılan yardım çağrılarına kulak verin."

Lionel Messi depremzedeler için destek çağrısı yaptı

()

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Messi, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremlerden etkilenen binlerce çocuk ve aileleri için çok üzücü günler. Kalbim onlarla. UNICEF başından beri çocukları korumak için bölgede çalışıyor. Yardımınız çok değerli." dedi. 

Felipe Melo ile Alex de Souza, yardım maçı organize edecek

Alex Felipe Melo

Bir dönem Galatasaray forması giren Brezilyalı Felipe Melo'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. "Alex de Souza ile konuştum. Biliyorsunuz sadece Fenerbahçe’nin idolü değil, herkesin idolü. Bir karar verdik. Sene sonu maç yapalım dedik. Tüm dünya Türkiye’yi konuşuyor şu an. Belki bir ay sonra Türkiye’yi kimse konuşmayacak. Bu olayları herkes unutacak fakat bizler unutmayalım. O zamanlarda biz maç yapabiliriz. Gün Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor günü değil. Gün birliktelik zamanı. Ulusun toplanması lazım. Türkiye için birlikte olmamız lazım. Umarım tanrı Türkiye’yi korur. Elimden gelen her şeyi yapacağım." ifadelerini kullanan Melo, yardım maçı ile ilgili detaylı açıklama yapmadı.

Açık artırma ile satılacak imzalı Cristiano Ronaldo formasından elde edilen gelirler, deprem bölgesine bağışlanacak

Demiral, yaptığı paylaşımda Ronaldo ile görüştüğünü, efsane futbolcunun Türkiye’de yaşananlar konusunda üzgün olduğunu aktardı. Milli futbolcu, koleksiyonundaki imzalı Cristiano Ronaldo formasının satılacağını belirtirken gelirin tamamının Ahbap aracılığıyla deprem bölgesine bağışlanacağını aktardı.

Leonardo Bonucci’den de destek geldi

Demiral, bir başka gönderisinde ise İtalyan futbolcu Leonardo Bonucci’nin destek verdiğini ifade etti. Yıldız defans oyuncusunun üzüntüsünü dile getirdiğini ve insanımızın yanında olduğunu aktaran Demiral, Bonucci’nin imzalı bir Juventus formasını da bağışladığını ifade etti. 

Paula Dybala'nın da destek veren futbolcular arasına katıldı

Merih Demiral, Roma forması giyen Arjantinli yıldız futbolcu Paulo Dybala'nın da destek verdiğini açıkladı. Dybala'nın da bir forma göndereceği ve açık artırmaya çıkarılacağını kaydeden Demiral, elde edilen gelirin Ahbap'a bağışlanacağını aktardı.

Formalara 1 milyon 750 bin liraya aşan teklifler geldi

Demiral, şu ana kadar açık artırmaya çıkarılan formalara gelen teklifleri de paylaştı. Ronaldo'nun formasına 1 milyon 750 bin TL'ye, Bonucci'ninkine 300 bin TL'ye, Dybala'nınkine ise 350 bin TL'ye varan teklif geldiği görüldü.

Demiral'a göre katılmak isteyenler,  mesaj veya [email protected] üzerinden mail yoluyla ulaşabilecek. Bu üç forma için tekliflerin yarın saat 12:00'a kadar süreceği belirtildi.

Alvaro Morata ve Antoine Griezmann'ın formaları da satılacak

Demiral bunlara ek olarak İspanya'da Atletico Madrid'de forma giyen Alvaro Morata ve Antoine Griezmann'ın da destek verdiğini belirtirken ikilinin formalarının da açık artırma ile satılacağını aktardı.

Milli futbolcu, katılmak isteyenlerin mention atabileceğini, mesaj atabileceğini veya [email protected] üzerinden mail yoluyla ulaşabileceğini aktardı. Bu oyuncuların formaları için tekliflerin ise yarın 22:00'a kadar verilebileceği aktarıldı.

92
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
92
5
2
1
0