Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Fahiş Fiyat’ Açıklaması: Zincir Marketlere Ceza Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda fiyatlarındaki artışlarla ilgili konuştu. Konuyla ilgili açıklamalarında oldukça sert çıkan Erdoğan, fiyat artışlarının nedeninin zincir marketler olduğunu söyledi. Erdoğan'ın açıklamalarına göre zincir marketlere sıkı denetimler gelecek ve ceza uygulamalarına geçilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Fahiş Fiyat’ Açıklaması: Zincir Marketlere Ceza Geliyor

Türkiye son günlerde, gıda fiyatlarındaki artışları konuşuyor. Özellikle de koronavirüs pandemisinin başlamasıyla artan gıda fiyatları, artık vatandaşın cebini yakar hale geldi. Hükümet kanadı, bu yükselişlerin kaynağının zincir marketler olduğunu söylerken, zincir marketler ise kendi ellerinden bir şey gelmediğini ifade ediyorlar. Hatta Şok isimli market zincirinin kurucusu Murat Ülker, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak suçun kendilerinde bulunmasına sert çıkmıştı.

Gıda fiyatlarının daha nereye kadar yükseleceği bilinmiyor olsa da özellikle Ticaret Bakanlığı, bu konuyla ilgili bazı çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz dönemlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, bakanlık yetkililerinin konuyla ilgili olarak denetime çıktıklarından bahsetmiştik. Şimdiyse konuyla ilgili bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, market zincirlerini hedef aldığı çok sert bir açıklamada bulundu.

"Bunun nedeni zincir marketler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Fahiş Fiyat’ Açıklaması: Zincir Marketlere Ceza Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

Şu anda zincir market dediğimiz bu güçlü marketler bu işin ağırlığını oluşturuyor. Bunların bir de alt yapıları var. Bu alt yapılar da ciddi manada bu işin beslemesi oluyor. Şu anda bazı marketlerle ilgili bir denetim süreci olacak. Bazı cezai müeyyideler gelecek. Böyle bir durum söz konusu. Biz kendilerinden hassasiyet bekliyoruz. Ticaret Bakanlığımız da denetimlerini sıklaştırarak sürdürüyor. Bunu da devam ettireceğiz. Tarladan manava ve markete kadar bu süreci çok daha ciddi bir şekilde denetleyeceğiz.

YORUMLAR

(9)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
A
Anonim 4 yıl önce
ekonomiyi batırıyorlar suçlusu zincir marketler oluyor... gerçeklerle bağları kopmuş...
F
Fero Fero 4 yıl önce
Fahiş fiyatların nedeni zincir marketler değil. Ne olduğunu herkes çok iyi biliyor ama işte...
A
Anıl Baran 4 yıl önce
bakkal yasal olarak belirlenmiş oranda karını koymakta serbest oda zaten yüzde yirmiyi geçmez . fiyatlardaki asıl meslee senin politika ve ekonomi bilmezligin yüzünden üreticinin üretim maliyetinin geçen seneden beri 3 katına çıkmış olması. şahsen geçen sene 67 bin verdiğim zamana bu sene 113 verdim. tamamen sen ve senin koyunlarının akilsizligi devam edin. umarım birgün bende bu Türkiye simülasyonundan kurtulabilirim.