1,2 Milyar Dolarlık Metaverse Platformunun "Metaverse Balonu Patladı mı?" Dedirten Kullanıcı Sayısı Açıklandı

55
2
1
1
0
En büyük metaverse platformları arasında yer alan Decentraland ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Platformun günde kaç kişi tarafından kullanıldığı garip bir tartışma başlattı.

Son dönemlerde en çok konuştuğumuz meselelerden bir tanesi, metaverse isimli yeni teknoloji. Sanal ortamda "gerçek" bir dünya kurmayı vadeden bu teknoloji, kimileri için gerçek dünyanın dijitaldeki karşılığı olsa da kimileri için de tarihin en gereksiz icatlarından. Mark Zuckerberg gibi bazı isimler, metaverse teknolojilerine güveniyor ve milyarlarca dolarlık harcama dahi yapıyor.

Şimdiyse bu konuyla ilgili garip bir olay yaşandı. Merkeziyetsiz borsaları, kripto paraları, NFT'leri ve blockchain teknolojilerini bir araya getiren bir uygulama mağazası olarak bilinen DappRadar, MANA isimli kripto para biriminin kullanıldığı Decentraland isimli metaverse dünyası ile ilgili bir açıklama yaptı. DappRadar'ın açıklamasına göre 1.2 milyar dolar değerlemeye sahip olan MANA'nın sanal dünyasının günlük kullanıcı sayısı yalnızca 30.

Decentraland'dan komik bir yalanlama geldi!

Decentraland

DappRadar'ın açıklamalarının gündem olması üzerine açıklama yapma zorunluluğu hisseden Decentraland ekibi, resmi internet sitesinde bir açıklama paylaştı. Günlük 30 kullanıcı iddiasının gerçeği yansıtmadığından bahseden geliştiriciler, platformun günlük kullanıcı sayısının 8.000 civarında olduğunu açıkladılar. İşin ilginç tarafı, yapılan resmi açıklamanın bundan sonra daha da garip bir hale gelmesiydi. 

Decentraland'a göre Eylül ayındaki kullanıcı sayısı 56.697 olarak kayıtlara geçti

Yapılan açıklamada, Eylül 2022'de platforma girip vakit geçiren kullancı sayısı 56.697'ydi. Ancak burada da bir gariplik vardı. 56.697'yi 30'a bölüp günlük kullanıcı sayısına ulaştığımızda, 1.866 gibi bir sonuçla karşılaşıyorduk. İnsanların bu basit hesaplamayı yapacağının farkında olan Decentraland, neden böyle bir gariplik yaşandığını da açıkladı.

8.000 açıklamasına tekrar girişler de dahil edilmişti. Platformun günlük benzersiz kullanıcı sayısı ise 1.866'ydı

MANA

Platform yöneticilerine göre Decentraland topluluğu, gün içerisinde tekrar tekrar giriş yapan insanlardan oluşuyordu. Yani bir kullanıcı, gün içerisinde defalarca giriş çıkış yapıyor, bu da aktif kullanıcı sayısının 8.000 olmasına neden oluyordu. Benzersiz kullanıcı sayısının 8.000 olmadığını kabul eden Decentraland'a göre platformun günlük gerçek kullanıcı sayısı, az önce belirttiğimiz gibi 1.866'ydı...

1.2 milyar dolarlık değerlemeye sahip olan MANA'nın günde 1.866 kişi tarafından ziyaret ediliyor oluşu, metaverse'in geleceği ile ilgili kafaları karıştırıyor. Zira Decentraland, bu ekosistemdeki en büyük sanal dünyalardan bir tanesi ve bu platformun bu kadar az kişi tarafından kullanılıyor olması, metaverse ekosistemlerinin ilgi görmediğinin açık bir göstergesi. Bu durum ilerleyen yıllarda değişir mi? İşte bu sorunun cevabını kimse bilmiyor...

Kaynak : https://decentraland.org/blog/announcements/how-many-dau-does-decentraland-have/
55
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
55
2
1
1
0