Dinsey+’ın Marvel Dizileri, Netflix Dizilerini Geçebilir mi?

17
3
2
1
0
Disney+’ın yayın hayatına başlamasıyla birlikte ağırlık vereceği yapımlar arasında Marvel evreninde geçen diziler de yer alıyor. Daha önce Netflix ekranlarında bir Marvel dizi evreni görmüştük. Disney+ ekranındaki dizi evreni ise daha farklı olacak.

Günümüzde çizgi roman filmleri büyük başarı yakalıyor. Çizgi roman dizileri de benzer bir şekilde oldukça popüler hale geliyor. Bunlar sadece çok bilinen DC ve Marvel süper kahraman dizileri değil. Preacher, Lucifer, iZombie, Happy! gibi yapımlar da benzer bir dönüşüm yaşayan eserler. 

Bu dizilerin başarısı ve sürekli yeni içerik satma ihtiyacı elbette ki Disney’i elindeki en değerli markalardan olan Marvel’ı kullanmaya itecekti. Şimdi Disney+ ekranlarında yeni Marvel dizileri başlayacak. Bu dizilerin Netflix’tekilerden daha başarılı olabilmelerini sağlayacak özellikleri olduğu gibi, Netflix’teki yapımların gölgesinde kalmalarına neden olacak yanları da var. 

Avantaj: MCU yıldızları

falcon ve winter soldier

MCU filmlerinde yer alan ve büyük hayran kitlesi bulunan isimler Disney+ dizilerinde yer alacak. Bu kişiler başlı başına izlenme garantisi anlamına geliyor. 

Dezavantaj: Daha düz karakterler

jessica jones

Disney+ serilerinde karşımıza çıkacak karakterler muhtemelen Netflix’teki takiplerine kıyasla çok daha iki boyutlu olacak. Jessica Jones gibi karmaşık karakterleri ya da Punisher seviyesi manyaklıkları Disney+ ekranında göremezsiniz. 

Avantaj: Büyük ölçekli olaylar

luke cage jessica jones

Disney+ yapımları doğrudan MCU ile bağlantılı olacak. Tabii ki dizilerde bir Avengers: Endgame olayı gerçekleşmeyecek ancak önemli olaylar yaşanacağı ve zaman zaman farklı serilerde tek bir hikaye anlatılacağı neredeyse kesin gibi. 

Dezavantaj: Evcilleşmiş sahneler

daredevil

Marvel dizileri oldukça sert olmalarıyla büyük beğeni kazandı. Daredevil ve Punisher başta olmak üzere karakterlerin hikayelerinin hiç de çocuklara yönelik olmadığını gördük. Disney+ dizilerinde bunu görebilir miyiz? Zor. Daha ziyade Arrowverse tarzında genç-yetişkinlere yönelik diziler görmemiz mümkün.

Avantaj: Daha kısa sezonlar

defenders

Artık kimse 26 bölümlük ya da 22 bölümlük dizi yapmıyor. Diziler kısaldı, sezonlar tek güne sığabilecek hale geldi. Disney+ ekranlarında Marvel dizileri 6 bölüm şeklinde ilerleyecek. Bu da aslında mantıklı. Daha hızlı akan diziler izlememiz mümkün olacak, hikaye gereksiz uzamayacak. 

Dezavantaj: Hikaye anlatımı yumuşayacak 

ms marvel

Marvel çizgi romanlarında başarılı olan her seri bir şekilde kendini Disney+ ekranlarında bulacak. Zira bu yapımların alıcısı baştan hazır olacak. Yeni hikayeler anlatılırken ne kadar ciddi bir ton tutturulacak? Çok da ciddi olması beklenmiyor. Elbette ki bazı noktalara değinilecek dizilerde ama o kadar, değinilip geçilecek. Tabii ki bir Joker ya da bir Black Panther beklemiyoruz. 

Avantaj: Filmlere bağlantı

scarlett witch

MCU filmleri ile Netflix dizileri bağlanamadığı için durum hep biraz ilginç olmuştur. Dizilerde filmlere gönderme yapılsa da filmlerde dizilerin esamesi okunmaz. Bu da biraz ilginçtir. Yeni diziler doğrudan filmlere bağlı olacak. Hatta WandaVision ile Doctor Stranger in the Multiverse of Madness filmi doğrudan bağlantılı olacak. 

Dezavantaj: İş birliği olmayacak

ronin

Marvel’in hem sinema hem de dizi evreninde gördüğümüz bir şey kahramanların takım oluşturmasıydı. The Defenders beklenen başarıyı yakalayamadıysa da kahramanları hep bir arada gördük. Disney+ dizilerinde ise böyle bir durum olmayacak gibi gözüküyor. Aynı olay kahramanları etkilese de kahramanları bir arada görmeyeceğiz. 

Avantaj: Devam eden hikaye

vision and scarlett

MCU’da bu kadar çok karakter varken herkesin filmlerde öne çıkacak zamanı bulması mümkün gözükmüyordu. Diziler bu anlamda hem onlara daha çok gözükme fırsatı verecek hem de detaylara inmenin yolunu açacak. Ayrıca filmlerde gördüğümüz hikaye de devam etmiş olacak. 

Dezavantaj: Daha bağımlı yapımlar

punisher

Karakterleri oynayacak kişilerin büyük kısmı, anlatılmış ve anlatılacak hikayeler, zaman çizgilerinin ilerleyişi ve senaryo yazımında kullanılacak neredeyse her bilgisi belli olan MCU’ya bağlanacak diziler, elbette ki bu kıstaslara göre yazılacak. Karakterlerin yapabilecekleri kısıtlanacak. Kişi ve yapım sayısı açısından genişleyecek olan MCU, genel anlamda ise genişlemek yerine yoğunlaşmış olacak. Daha çok ana evrendeki boşlukları dolduracak. 

Kaynak : https://screenrant.com/marvel-disney-shows-better-than-the-netflix-reasons-why-not/
17
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
1
0