Disney'in Star Wars Temalı Parkı ve Oteli Neye Benzeyecek?

12
4
3
2
0
Her nesil için vazgeçilmez bir bilim-kurgu filmi olan Star Wars için inşa edilen tema parkının neye benzeyeceği konusunda çeşitli yorumlar yapılıyor. Bizler de bu konudaki merakınızı biraz olsun giderebilmek için bazı görseller ve bilgileri derledik.

Her yeni nesil için yeni bir heyecan anlamına gelen Star Wars, yıllardır aynı aşkla ve tutkuyla takip edilen filmler çekiyor. Bunun yanında Star Wars oyunlarını da unutmamak gerek. Her yeni film ile yeni karakterler ve droidler ile bizleri tanıştıran Star Wars'un yapım sürecinde olan şehri için tahmini görseller ve yorumlar gelmeye başladı. Bizler de bu şehrin nasıl bir atmosfere sahip olacağını görsellerle sizlere anlatmak istedik.

Disney'in Kaliforniya ve Florida'daki tema parklarına dahil edilecek yeni Star Wars şehri Galaxy's Edge için 14 dönümlük bir alan ayrılacak. Konuklar, kendilerini Star Wars hikayelerinin içinde yaşadıklarını hissedecekler ve tamamen sürükleyici bir dünyaya adım atacaklar.

Yeni Star Wars şehri Kaliforniya'da 2019 yazında, Florida'da ise 2019 sonbaharının sonunda açılması bekleniyor. Her iki tema parkında da görselde gördüğünüz gibi bir konsept olacak.

Disney, bu yeni park hakkında da bazı ayrıntılar yayınladı. İşte görselde de gördüğünüz üzere Black Spire Outpost'taki Batuu gezegenindesiniz. En büyük olanı Black Spire olarak adlandırılan eski agaçların taşlaşmış kalıntılarından oluşmış kuleler sizleri karşılayacak. 

Disney 2017'de D23 Expo'da büyük bir Galaxy's Edge tasarımını tanışmıştı. Tasarım bize buranın sadece bir park değil eşi benzeri olmayan da bir yapı olduğunu gösteriyor.

Bu bölgede uğrak yeri olacağını düşündüğümüz bir restoran ve pazar yeri bulunacak.

Pazar yeri, Phantom Menace'daki Watto'dan bildiğiniz üzere bir Toydarian tarafından yönetilecek. Toydarian'lar Jedi zihin hilelerine karşı dayanıklıdır bu sebeple dikkatli olun deriz.

Ayrıca Star Wars Rebels'in animasyon dizilerinden bir Loth-cat ile tanışabileceğiniz bir yaratık durağı da olacak.

Disney, Star Wars şehri için tam boy X-wings'lerin olduğu bir filo inşa ediyor. Şirket, Aralık 2017'de bu fotoğrafı paylaşmıştı.

İnşa edilecek bu parkta birbirinden güzel iki farklı merkez olacak. Bir kısmında, konuklar Millennium Falcon'ı kullanabilecekler.

Konuklar, Han Solo'nun muhteşem gemisine girerken, tüm arazinin en havalı koridorunda dolaşıyor olacaklar.

Konuklar görselde de gördüğünüz gibi Falcon'ı kontol edebilecek, oyun sonunda ödül alma şansına sahip olacaklar. Üst düzey teknolojilerle geliştirilecek bu muhteşem Falcon simülasyonu çok eğlenceli olacağa benziyor.

Bir diğer gezintimiz ise sizi Direniş ile İlk Düzen arasındaki bir kavganın ortasına sürükleyebilir.

Size verilen kurtarma görevi istediğiniz gibi gitmeyebilir ve ciddi bir aksiyonun içerisine dalabilirsiniz.

Tüm bu anlatılanlar iştah açıcı ama tam olarak bu Star Wars şehrinde neler yaşayacağımız hala çok gizemli. Üst düzey sanal gerçeklik teknolojilerinin kullanılacağını bildiğimiz bu park çok heyecan verici.

Eğer bu eğlenceli yerden ayrılmak istemezseniz Florida'daki Star Wars temalı lüks otelde kalmak için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Ziyaretçiler Star Wars temalı otelde, dolaştıkları eğlenceli şehre Hollywood Studios aracılığı direkt olarak bağlantı kurup izlemeye devam edecekler.

Oteldeki her köşe Star Wars temalı olduğu için kendinizi her an filmin içerisinde hissedeceksiniz ve o atmosferde rol yapma oyunları oynamaya teşvik edileceksiniz.

Otel için henüz bir açılış tarihi duyurulmadı, bu yüzden önümüzdeki yıl oda rezervasyonu yapmak için heycanlanmayın. Ancak açıldığında çok keyifli oyunlar olan bir evrene gireceğiz gibi duruyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/pictures/what-disneys-star-wars-land-will-look-like/16/
12
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
2
0