Disney+ İlk Artırılmış Gerçeklik Filmini Yayınladı: Filmi Adeta Yaşayacaksınız... (Herkese Var, Bize Yok..)

24
6
4
2
0
Disney+, Disney+ Day kapsamında artırılmış gerçeklik ile izlenebilen ilk filmini yayınladı. Filmin başrolünde de tanıdık bir isim yer alıyor.

Meta’nın metaverse hedeflerini tanıttığı gün sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin neler sunabileceği de tüm dünya tarafından net bir şekilde görülmüştü. Meta’nın şu an içinde bulunduğu durum ve hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağı bir kenara dursun, bu teknolojiler gelecekte mutlaka hayatımızda yer edinecek.

Dün gerçekleşen Disney+ Günü özelinde de teknolojinin yeni bir meyvesini daha gördük. Disney+, abonelerine artırılmış gerçeklik ile film izleme deneyimi sunan ilk yapımını yayınladı. Brie Larson’un başrolde olduğu kısa film, daha önce yaşamadığınız bir deneyimi vadetti.

Disney+'ın artırılmış gerçeklik deneyimi sunan filmi:

disney

“Remembering” adını taşıyan ve 8 dakika uzunluğunda olan film, kullanıcıların televizyonu iOS cihazlarıyla taramalarının ardından mobil cihaz ile entegre bir şekilde izlenebiliyor. Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz üzere filmde görmediğiniz detaylar, sanki içinde yaşıyormuşçasına mobil cihazınızın ekranında, televizyonunuzda oynamaya devam eden film ile görülebiliyor.

iphone

Bu gösterimi kendiniz de deneyimlemek istiyorsanız, ne yazık ki sizin için kötü bir haberimiz var. Disney, Remembering filmini henüz Türkiye’de yayınlamadı. Fakat film yayınlandığında, filmi izlemek için yapmanız gereken tek şey iPhone ya da iPad’inize ‘Remembering: The AR Experience’ uygulamasını indirmek olacak.

Elbette bu teknolojinin bir sonraki aşamasının sanal gerçeklik cihazları ve artırılmış gerçeklik gözlükleri olacağını tahmin edebiliriz. Fakat Disney, henüz bu cihazlara ne zaman yatırım yapacağı konusunda bir açıklamada bulunmadı. Yeni yayımlanan uygulamanın sadece Apple cihazlarda kullanılabiliyor olması ise LiDAR gibi son teknolojilere ihtiyaç duyması.

Kaynak : https://techcrunch.com/2022/09/08/disney-plus-new-ar-short-film-starring-brie-larson/
24
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
6
4
2
0