Disney+ Kullanıcılarından 'Simpsons' İsyanı

29
7
2
1
1
Disney’in Netflix benzeri online dizi ve film izleme platformu Disney+, uzun ve heyecanlı bir bekleyişin ardından geçtiğimiz gün yayın hayatına başladı. İlk gününde bazı teknik aksaklıklar yaşayan servis, klasik animasyon serisi Simpsons’ın orijinal ekran formatını değiştirdiği için eleştiri yağmuruna tutuldu.

Çoğu yeni çevrimiçi hizmet gibi, Disney+’ın lansmanı da sorunsuz olmadı. Geçtiğimiz gün yayın hayatına başlayan platform, daha ilk dakikalarında bağlantı problemleriyle karşılaştı. 

ABD’deki yaklaşık 10 bin Disney+ abonesi,  hata mesajları aldıklarını ve servise erişemedikleri bildirdi. Bunun üzerine açıklama yapan Disney, yüksek talebin beklentilerini aştığını ve sorunu hızlı bir şekilde çözmek için çalıştıklarını ifade etti; ancak çiçeği burnunda yayın servisini çevreleyen tek problem bu değil. 

disney+

Bazı Disney+ kullanıcıları, kült animasyon serisi Simpsons’ın tüm bölümlerinin geniş ekran formatında kırpılmış olduğunu keşfetti. İzleyicilere göre, dizinin FXX’te yayınlandığı gibi orijinal 4:3 formatında olmaması, Simpsons’taki pek çok görsel şakanın kaybolmasına yol açtı. 

Örneğin; Duff, Duff Lite ve Duff Dry'ın aynı tüpten nasıl geldiği gösteren bu sahne, görüntünün kırpılması nedeniyle Disney+ izleyicileri için pek bir anlam ifade etmiyor.

Efsanevi serinin geçmişte modern televizyonların en boy oranına uyacak şekilde uzatıldığı durumlar olmuştu; ancak Disney’in bunun için bazı muhteşem detayları heba etmesi, birçok Simpsons hayranını kızdırmışa benziyor.

Disney, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı, fakat bazı kaynaklar, şirketin kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dinleyeceğini aktardı. Simpsons hayranlarının en azından bir süre daha ellerindekiyle idare etmesi gerekecek gibi görünüyor. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/11/12/disney-plus-widescreen-simpsons-problems/
29
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
29
7
2
1
1