Abartın Daha Çok Abartın: DOOM, Windows Not Defteri Uygulamasında Çalıştırıldı [Video]

77
17
7
2
2
Abartın Daha Çok Abartın: DOOM, Windows Not Defteri Uygulamasında Çalıştırıldı [Video]
FPS türünün ilk büyük örneği olan DOOM, Windows işletim sisteminin Not Defteri uygulamasında çalıştırıldı. Oyunun önümüzdeki günlerde yayınlanacağı açıklandı.

Bugüne kadar Microsoft Excel gibi yazı tabanlı uygulamalarda çeşitli oyunlar oynandığını görmüştük. Fakat bir Twitter kullanıcısı, metin tabanlı uygulamalarda oyun çalıştırma konseptini farklı bir boyuta taşımayı başardı.

‘Samperson’ adlı Twitter kullanıcısı, Windows’un ‘Not Defteri’ uygulamasında ilk FPS oyunu DOOM'u oynamayı başardı. DOOM, her saniye değişen harf ve karakterlerle Not Defteri’ne yansıtıldı. Üstelik oyun, saniyede 60 kare çalıştırılabildi.

Not Defteri’nde DOOM çalıştırıldı:

Samperson, paylaşımında bazı argümanlara da şimdiden yanıt verdi. Not Defteri’nde DOOM çalıştırmayı başaran yazılımcı, görüntünün hızlandırılmadığını ya da Not Defteri uygulamasının kodlarını değiştirmediğini ifade etti.

Öte yandan Samperson, DOOM’un Not Defteri sürümünü henüz yayınlamadı. Yazılımcı, oyunu ‘yayınlanabilir’ yapmak için bazı düzeltmeler yapması gerektiğini, bunların ardından oyunu birkaç gün içinde yayınlayacağını açıkladı. Yazılımcı, bu oyunu nasıl oynatmayı başardığını da henüz paylaşmadı.

 

77
17
7
2
2
Emoji İle Tepki Ver
77
17
7
2
2