Fütüristik Tasarımıyla Kendine Hayran Bırakan Elektrikli Motosiklet: BST hyperTEK

31
3
3
0
0
Blackstone (BST), hyperTEK adını verdiği ilk elektrikli motosiklet modelini gün yüzüne çıkardı. Şirketin, eski Ducati tasarım müdürü Pierre Terblanche ile iş birliğinin ilk ürünü olan motosiklet, hem tasarımı hem de özellikleriyle bir hayli dikkat çekiyor.

Sınırlı miktarlarda üretilen BST hyperTEK, elektrikli motosiklet endüstrisinde yeni bir kapı aralayabilecek pek çok etkileyici özelliği bünyesinde barındırıyor. Otomobil tasarımı ve üretimi konusundaki uzmanlığını, BST'nin umut verici karbon fiber ürünleri ile birleştiren eski Ducati tasarım müdürü Pierre Terblanche, hyperTEK'i "şimdiye kadar yaptığım en iyi iş" olarak nitelendiriyor. 

Sınırlı miktarlarda üretilen BST hyperTEK henüz satışa sunulmadı; ancak BST, yakın gelecekte bir piyasa fiyatı açıklamayı umuyor. Elektrikli motosiklet, 107 beygir gücü ve 88 ft-lb tork üreten DHX motoru ile birlikte geliyor. 

bst hypertek

Tamamen elektrikli olan motosiklet, tam şarjla 300 kilometre yol gidebiliyor. Hızlı şarj teknolojisini destekleyen BST hyperTEK, sadece 30 dakikada yüzde 100 şarj olabiliyor. BST ayrıca baş üstü göstergesi gibi özellikleri destekleyen yüksek teknolojili özel kasklar oluşturmak için Japonya merkezli Cross Helmet şirketi ile iş birliği yaptı. 

hypertek

Sürücülere oldukça işlevsel bir arayüz sunan kasklar, hyperTEK’in fütüristik tasarımına hoş bir eklenti olmuş. Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen elektrikli motosiklet, 205 kilogramlık bir ağırlığa sahip. 

bst elektrikli motosiklet

Kompakt tasarım anlaşıyla geliştirilen BST hyperTEK için henüz bir çıkış tarihi ve fiyat açıklanmadı. Sınırlı sayıda üretilen elektrikli motosikletle ilgili detayların yakın gelecekte belli olması bekleniyor. 

Kaynak : https://www.designboom.com/design/pierre-terblanche-futuristc-electric-motorcycle-hypertek-11-17-2019/
31
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
3
3
0
0