Ünlü Yazar Elif Şafak’ın Kitabı Aşk, Netflix Dizisi Olacak

34
12
3
3
3
Hakan: Muhafız, Atiye ve Aşk 101’in ardından Netflix, Türkiye’de bir başka güzel projeye imza atıyor. Platform, yazdığı romanlarla dünya çapında bir üne kavuşan Türk yazar Elif Şafak’ın kitabı Aşk’ın yapım haklarını satın aldı. Aşk romanı Netflix’e dizi olarak gelecek.

Yazdığı satırlar ve aldığı ödüller ile uluslararası çapta bir saygınlığa sahip olan yazar Elif Şafak tarafından 2011’de yayımlanan ve sadece Türkiye’de 850 bin adet satan Aşk romanı, artık Netflix’in ellerinde. Geçtiğimiz yıldan bu yana Hakan: Muhafız, Atiye ve gençlik dizisi Aşk 101 üzerinde çalışan Netflix’in Türkiye’deki yeni projesi de böylece kesinleşmiş oldu. 

Aşk romanı, toplamda 37 dile çevrilen ve dünya çapında son yılların en çok satan kitaplarından birisi. Zira bu başarıyı anlattığı öyküyle fazlasıyla hak ediyor. Netflix, anlaşılan o ki şimdi bu öyküden yararlanmak istiyor.

elif şafak netflix

Elif Şafak’ın Aşk Romanı ne anlatıyor, Netflix’in yeni Türk dizisi ne anlatacak?

Aslında tahmin ettiğiniz gibi düpedüz, sıradan TV dizilerindeki aşk hikayeleri bu kitapta yer almıyor. Zira bireysel şekilde iki kişinin arasında yaşanan özel durumdan çok, bir kişinin aşk duygusu ile tanışmasını okuyoruz.

Bu tanışıklık ise oldukça manidar bir yoldan geçiyor. Elle Rubinstein isimli bir kadın, 13. yüzyılın en önemli şair, yazar ve düşünürlerinden Mevlana ve Şems-i Tebrizi ile tesadüf eseri “tanışıyor”. Elbette bu tanışıklık da öyle düşündüğünüz gibi değil, günümüze kadar ulaşan bir el yazması sayesinde oluyor. Ella, “aşkın ve hayatın 40 kuralı” isimli yazını okuduktan sonra ruhsal ve felsefi bir yolculuğa başlıyor. 

Bilgelik ve şiirin iç içe geçtiği yolculukta, Elle ile biz de bireysel bir yolculuğun peşinden sürükleniyor, aşk duygusunun ne olduğunu öğreneceğimiz gizemli bir yolculuğa sürükleniyoruz.

34
12
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
34
12
3
3
3