Elon Musk'tan Bitcoin Hakkında Büyük Resmi Ortaya Çıkaran(!) İlginç ve Komik Paylaşım

59
13
8
3
2
Elon Musk'tan Bitcoin Hakkında Büyük Resmi Ortaya Çıkaran(!) İlginç ve Komik Paylaşım
Elon Musk'ın Twitter'da yaptığı son paylaşım, kripto para yatırımcıları arasında büyük ilgi gördü. Daha önce farklı hesaplarda da paylaşılan bir görüntüyü kullanan Musk, 4 markayı kullanarak Satoshi Nakamoto ismini oluşturdu.

Kripto paralara olan ilgisini uzun zamandır bildiğimiz ancak yaptığı paylaşımlarla piyasayı manipüle ettiğine inanılan milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter'da yine gündem olacak bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda birkaç markanın ismini kullanan Musk, kripto paraların kralı olarak nitelendirebileceğimiz Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto'nun ismini gösterdi. 

Elon Musk'ın yaptığı paylaşımda yer alan markalar sırasıyla; Samsung, Toshiba, Nakamichi ve Motorola'ydı. Samsung'un "Sa", Toshiba'nın "Toshi", Nakamichi'nin "Naka" ve Motorola'nın da "Moto" bölümlerinin daire içine alındığını gördüğümüz paylaşımı bir araya getirdiğimizde, Satoshi Nakamoto isminin açığa çıktığına şahitlik ediyoruz.

İşte Elon Musk'ın Twitter'daki paylaşımı

Aslına bakacak olursak bu paylaşımdaki görüntü, Elon Musk tarafından oluşturulmadı. Aynı paylaşım daha önce de farklı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştı. Ancak söz konusu görüntünün Elon Musk tarafından paylaşılmış olması, tahmin edebileceğiniz üzere daha fazla ilgi gördü. Peki bu paylaşım ne anlam ifade ediyor? Gelin ufak bir beyin fırtınası yapalım.

Satoshi Nakamoto, Bitcoin'in kurucusu olan kişi ya da grubun takma ismi. Bugüne kadar Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden bazı isimler de oldu. Bu isimler hala tartışma konusu. Satoshi Nakamoto eğer bir birey değil de bir grup ise Elon Musk'ın paylaşımındaki görüntü için Satoshi Nakamoto isminin ardındaki şirketlerin hangileri olduğunun gizeminin çözülmüş olabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak bu da çok düşük bir olasılık. Zira Satoshi Nakamoto ismini oluşturacak sayısız kombinasyon olabilir. 

Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Bitcoin, az önce bahsettiğimiz şirketler tarafından mı oluşturuldu? Satoshi Nakamoto aslında kim? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz...

59
13
8
3
2
Emoji İle Tepki Ver
59
13
8
3
2