Elon Musk: 'Kime İstersek Darbe Yaparız, Bunu Kabullenin'

267
58
14
13
4
Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin CEO'su Elon Musk'ın Bolivya'daki darbeyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gündem oldu. Musk'ın bir takipçisine verdiği "Kime istiyorsak darbe yaparız" yanıtı binlerce kişinin tepkisini topladı.

Latin Amerika'nın çok zengin yeraltı kaynaklarına sahip ülkesi Bolivya'nın ilk yerli devlet başkanı olan Evo Morales'in geçtiğimiz yıl ani bir kararla istifa etmesi dünya basınının gündemine oturmuştu. Morales'i istifaya zorlayan ABD destekli askeri darbe ile Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin CEO'su Elon Musk arasında bağlantı olduğu iddiası ise ortalığın iyice karışmasına sebep olmuştu.

Bilmeyenler için Bolivya, bir Alman maden şirketi ile lityum rezervleri için yapılan anlaşmayı geçtiğimiz dönemlerde iptal etmişti ve bu şirketin Tesla'nın tedarikçisi olduğu söyleniyordu. Bu sebeple Tesla'nın, dolaylı yoldan da olsa iyon pilinin hammaddesini Bolivya'dan temin etmesi zora girmişti. Bir süredir ortalığı karıştıran bu iddialar, Elon Musk'ın Twitter'da adeta darbeyle ilgisi olduğunu teyit eder nitelikte attığı bir tweetle tekrardan gündeme geldi.

'Kime istiyorsak darbe yaparız'

ABD'de koronavirüs nedeniyle yeni bir ekonomik destek paketi hazırlanmasıyla ilgili "Bir başka hükûmet teşvik paketi halkın çıkarına değil" diyen Musk'a bir kullanıcıdan şu şekilde yanıt geldi: "Halkın çıkarına olmayan neydi biliyor musun? ABD yönetiminin sen lityum alabilesin diye Bolivya'da Evo Morales'e darbe organize etmesi."

Bunun üzerine Elon Musk, darbeyle ilgisi olduğuna dair iddiaları teyit eder nitelikte "Kime istiyorsak darbe yaparız. Bunu kabullen" şeklinde bir yanıt verdi. Milyarder ismin bu tavrına sosyal medyada binlerce kişi tepki gösterirken, bazı kullanıcılar ise Musk'ın dalga geçtiğini düşündü. Musk, daha sonra attığı bir tweette "Ayrıca, lityumumuzu Avustralya'dan alıyoruz" dedi.

Sosyal medyayı aktif ve esprili bir biçimde kullanmasıyla bilinen Elon Musk'ın bu sözlerinde ciddi olup olmadığını bilmiyoruz. Peki, siz Elon Musk'ın bu sözleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bu sözlerinde ciddi miydi? Fikirlerinizi yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/abd/202007261042530498-musk-bolivyada-lityum-icin-morelesin-devrilmesinin-sorumlulugunu-ustlendi-kime-istiyorsak-darbe/
267
58
14
13
4
Emoji İle Tepki Ver
267
58
14
13
4