Elon Musk, Twitter'a Karşı 'Savaşında' Twitter Kurucusundan Destek İstedi

10
0
0
0
0
Elon Musk ve Twitter arasındaki dava için hazırlıklar sürerken bugün Musk'ın avukatları, platformun kurucusu Jack Dorsey'i desteğe çağırdı. Dorsey'in Musk için belgelerle kanıt sunabileceği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Twitter’ı satın alacağını açıklayan Elon Musk, platformdaki bot hesapların Twitter tarafından açıklanan oranına inanmadığı için şirketin yönetimiyle büyük bir gerilim yaşamıştı. Bu gerilim, en sonunda Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter’ı satın alma anlaşmasından çekilmesiyle sonuçlanmıştı.

Fakat bu hareketle birlikte hem Twitter hem de Musk, birbirlerine karşı dava açtı. Dev anlaşmanın iki tarafı da birbirini suçlamaya devam ederken, bir yandan da mahkemede buluşmaya hazırlanıyorlar. Dava ekim ayında görülecekken bugün, Musk’ın avukatlarından ilginç bir hareket daha geldi.

Twitter'ın kurucusu Dorsey, Elon Musk köşesine çağrıldı:

elon musk

Elon Musk’ın avukatları, Twitter’ın eski CEO’su, kurucusu ve aslında Musk’ı Twitter yönetimine davet eden ilk isim olan Jack Dorsey’i mahkemeye çağırdı. Avukatların Dorsey’in Musk’ın “sahte hesapların ne kadar fazla olduğuna dair net bilgi paylaşılmadı” iddiasını desteklemesini umduğu aktarıldı. Bununla birlikte Dorsey’in bu desteği belgelerle ve kayıtlarla sunması beklendiği ifade edildi.

Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda halka açılan dava dosyasında Twitter’ı dolandırıcılıkla suçlamış ve yanlış bilgilerle kendisini kandırdığını öne sürmüştü. Bundan iki gün sonraysa Twitter CEO’sunu halka açık bir tartışmaya çağırmıştı.

Elon Musk'ın Jack Dorsey'i neden çağırdığını merak ediyorsanız, yaklaşık 4 ay önce yaşanan şu gelişme bunun sebebini açıklayabilir:

Kaynak : https://www.socialmediatoday.com/news/musks-legal-team-subpoenas-former-twitter-ceo-jack-dorsey-for-upcoming-cou/630228/
10
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
0
0
0
0