Facebook Android Uygulaması 'Karanlık Mod' Geliyor

24
5
2
2
1
Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Facebook Android uygulaması üzerinde artık Karanlık Mod Özelliği bulunacak.

Son birkaç yıldır akıllı telefon kullanıcılarını cezbeden bir özellik bulunuyor: "Dark Mode". Bu mod kimi kesimler tarafından "Gece Modu", kimi kesimler tarafından da "Karanlık Mod" olarak adlandırılıyor ve telefonunuzun ekranının siyah rengine bürünmesini sağlıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde kullanıcıların yakından takip ettiği pek çok akıllı telefon üreticisi ve uygulama geliştirici şirket, bu modu kullanıma sunmak için çalışmalarını başlattı. İlerleyen dönemlerde piyasaya sürülecek olan Android Q ve iOS 13 gibi işletim sistemlerinde de bu özellik kullanılabilecek.

facebook android ygulaması

Şimdiyse bu mod, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook üzerinden kullanılabilecek. Facebook geliştirici ekibi, platform uygulamasının Android sürümü için kolları sıvamış durumdalar ve ilerleyen dönemlerde Facebook Android uygulaması kullanıcıları bu özelliğe kavuşacaklar.

Facebook geçtiğimiz dönemlerde bu modu aslında "Messenger" uygulamasına ekledi. Eğer Facebook Messenger uygulamasını kullanıyorsanız uygulamanın sol üst kısmında bulunan profil fotoğrafınızın üzerine dokunduğunuz zaman Karanlık Mod'u aktif edebiliyorsunuz (hem Android hem de iOS için geçerlidir.). 

Facebook'un çalıştığı bu yeni özellik, geliştirici şirketlerin üzerinde çalıştığı özellikleri önceden duyuran Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarıldı. Wong, Facebook'un Karanlık Mod özelliğinin nasıl görüneceğine dair de bir ekran görüntüsü paylaştı. İşte o ekran görüntüsü:

facebook

Bu özelliğin kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Ancak Facebook gibi geniş kapsamlı bir uygulama için bu işlemlerin tamamlanması biraz zaman alacağa benziyor. Buna rağmen Facebook'un bu özellik üzerinde çalıştığı artık kesin ve ilerleyen dönemlerde mutlaka kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/08/12/facebook-is-working-on-a-dark-mode-for-its-android-app/
24
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
5
2
2
1