Facebook Hissedarları Mark Zuckerberg'in Görevine Devam Etmesine Karar Verdi

46
9
6
5
3
Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Mark Zuckerberg'in Facebook üzerindeki gücünü azaltmaya yönelik teklifler, bugünkü yönetim kurulu toplantısında reddedildi.

Geçtiğimiz günlerde bir grup Facebook hissedarı, yıllık hissedarlar toplantısı sırasında CEO Mark Zuckerberg’in görevinden ayrılmasını ve yönetim kurulundaki oy kullanma gücünün azaltılmasını talep etmişti. Dün gece saatlerinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında Mark Zuckerberg ve Facebook’un kaderi belli oldu.

Yönetim kurulunda gerçekleştirilen oylama sonucunda hissedarların her iki talebi de reddedildi. Color of Change adlı kar amacı gütmeyen kuruluşun başkanı olan Rashad Robinson, şirketin son dönemde fazlasıyla skandala karıştığının aşikar olduğunu fakat şirketin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda tüm yükün Zuckerberg’e yüklenemeyeceğini belirterek şirket CEO’sunun yanında yer aldı.

Zuckerberg’in şirket yönetimini üzerindeki gücünü düşürmek isteyenlerin başında Trillium Asset Management geliyordu. Trillium, Zuckerberg yerine şirketin bağımsız bir CEO tarafından yönetilmesini, ayrıca Zuckerberg’in her bir hissesi için tek bir oy hakkında sahip olması gerektiğini savunuyordu. Mevcut düzende Zuckerberg’in sahip olduğu her pay 10 oy değeri taşıyor. Trillium Asset Management’ın Facebook’ta 7 milyon dolar değerinde hissesi bulunurken CEO Mark Zuckerberg, Facebook hisselerinin %60’ına sahip.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/rachelsandler/2019/05/30/facebook-shareholders-reject-proposals-to-limit-mark-zuckerbergs-power/#d62a2b528d8b
46
9
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
46
9
6
5
3