Facebook'tan 'iOS 14' Açıklaması: Reklam Gelirlerimizi Düşürecek

40
14
3
3
1
2. çeyrek mali rapor toplantısında konuşan Facebook CFO'su David Wehner, iOS 14'ün kullanıcı hedefleme yeteneklerini kısıtlayacağını ve reklam gelirlerinde düşüşe neden olacağını belirtti.

Apple, mobil işletim sistemi iOS’in en güncel sürümü olarak karşımıza çıkacak iOS 14’te kullanıcılara pek çok yeni özelliğin yanı sıra yeni gizlilik ve güvenlik seçenekleri de sunacak. Görünüşe göre bu gizlilik seçenekleri yalnızca kullanıcı deneyimini değil, teknoloji devlerinin gelirlerini de etkileyecek.

Facebook’un 2020 2. çeyrek mali raporlarını açıkladığı toplantıda söz konusu özelliklerle ilgili konuşan Facebook CFO’su David Wehner, iOS 14’ün gizlilik seçeneklerinin Facebook’un kullanıcı hedefleme, reklam verimliliğini ölçme ve geliştirme yeteneklerinde gerilemeye neden olacağını belirtti.

“Hala bu değişikliklerin bizi ve sektörün geri kalanını nasıl etkileyeceğini anlamaya çalışıyoruz.” diyen Wehner, en azından uygulama geliştiricilerin ve işletmelerin Facebook ya da diğer platformlardaki reklamları kullanarak büyümelerinin zorlaşacağını öngörebildiklerini ifade etti. Wehner'e göre iOS 14'ün yayılanmasıyla birlik 2020 4. çeyrekte reklam gelirlerindeki düşüş daha çık bir şekilde görülecek.

Facebook, Google ya da diğer reklam servisleri, kullanıcıların ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını daha doğru bir şekilde tespit edip en uygun reklamı gösterebilmek için kullanıcıları sürekli takip ediyor ve verileri depoluyor. iOS 14 ise kullanıcılar bir uygulamayı ilk kez açtıklarında onlara uygulama ya da web sitelerin onları takip etmesini isteyip istemediğini soracak. Dolayısı ile kullanıcı verilerini izlemek, şirketlerin inisiyatifinden çıkmış olacak.

40
14
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
40
14
3
3
1