Facebook'un Kripto Para Birimi 'GlobalCoin' 2020 Yılında Kullanılabilecek

11
3
2
1
0
Mark Zuckerberg'in, Facebook'un kripto para birimiyle ilgili olarak İngiltere Merkez Bankası başkanı ve Amerika Hazine Müsteşarlığı ile görüştüğü bildirildi. Ortaya çıkan bilgilerde 'GlobalCoin' olarak isimlendirilen para birimi, 2020 yılında kullanılabilir hale gelecek

Facebook, kendi kripto para birimleri üzerine çalıştığını duyurmuştu. Hatta geçtiğimiz dönemde Facebook'un bu konuyla ilgili olarak finans birimleriyle görüştüğü, çalışmalara hız verildiği belirtilmişti. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre ise Facebook, kendi kripto para birimlerini 2020 yılında başlatacak.

2 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook'un kripto para sektörüne girmesi finans devlerini tedirgin etse de şirket geri adım atmayı düşünmüyor. Hatta Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in konuyla ilgili olarak İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney ile bir araya geldiği ve projenin detaylarının konuşulduğu belirlendi. Bununla birlikte Amerika Hazine Müsteşarlığı ile de irtibata geçen Mark Zuckerberg'in, kripto para biriminin avantajları ve dezavantajlarını konuştuğu, bu konuyla ilgili tavsiyeler aldığı belirtildi.

Blockchain teknolojisine dahil olacak olan GlobalCoin sayesinde kullanıcılar, herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan başka birisine para gönderebilecekler. Dolar, Euro ve Yen gibi önde gelen para birimleriyle satın alınabilecek olan GlobalCoin'in 2020 yılında hayatımıza girmesiyle birlikte, kripto para piyasalarındaki durumun nasıl değişeceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.theguardian.com/technology/2019/may/24/facebook-plans-to-launch-globalcoin-cryptocurrency-in-2020
11
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
1
0